Μήνυμα Μητσοτάκη στους πρέσβεις της ΕΕ: Δεν θα ψηφίσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυμα Μητσοτάκη στους πρέσβεις της ΕΕ: Δεν θα ψηφίσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
2

Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την υπερφορολόγηση, τα hot spots και την Συμφωνία των Πρεσπών συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών-μελών της ΕΕ σε πρόγευμα εργασίας στην κατοικία της Πρέσβεως της Αυστρίας,

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στην αρχική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε μια εκτενή ανάλυση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές, γεγονός που», όπως είπε, «αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας».

Παρουσιάζοντας τις βασικές πτυχές του προγράμματός του, ο κ Μητσοτάκης τόνισε πως «η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα προτάξει τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις», καθώς όπως είπε, «ο βασικός στόχος για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδας είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας. Και αυτό θα γίνει άμεσα με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως το Ελληνικό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στους Πρέσβεις πως η υπερφορολόγηση, που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πλήττοντας πρωτίστως τη μεσαία τάξη και επιβαρύνοντας ακόμη και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. «Η συρρίκνωση των εισοδημάτων επηρεάζει σήμερα στην Ελλάδα ακόμη και τις γεννήσεις καθώς τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε «άκρως προβληματική» τη συμφωνία των Πρεσπών, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους απορρίπτεται από το 75% των Ελλήνων. «Καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε δεχθεί να εκχωρήσει στη γειτονική μας χώρα "μακεδονική" γλώσσα και "μακεδονική" εθνότητα. Γι' αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν αυτή έρθει προς κύρωση στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα hot spots που υποδέχονται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τον αποτροπιασμό του για την εικόνα ντροπής που εκπέμπει η Ελλάδα διεθνώς, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα τεράστια κονδύλια που έχει διαθέσει γι' αυτό τον σκοπό η Ε.Ε. Τόνισε μάλιστα ότι «με δεδομένο το ποσό των 1,6 δισ. ευρώ που έχει διατεθεί από την Ευρώπη για το προσφυγικό, η τραγική εικόνα που αντίκρισα και προσφάτως στη Σάμο εγείρει πολλά ερωτήματα που οφείλει να τα απαντήσει η κυβέρνηση».

Σχετικά με το κλίμα ενόψει των εκλογών ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για κλίμα οξύτητας το οποίο και απέδωσε στον διχαστικό λόγο της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε «οι κ. Τσίπρας και Καμμένος καταφεύγουν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις, καθώς πιστεύουν προφανώς ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συσπειρώσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους». Ερωτηθείς, μάλιστα, για τον χρόνο που θα στηθούν κάλπες, προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον προσεχή Μάιο και δήλωσε ότι τους επόμενους μήνες εκείνος θα επιμείνει να μιλά για το μέλλον και την ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, απέναντι σε μια κυβέρνηση που ανακυκλώνει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος και υποδαυλίζει τον διχασμό των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει κατορθώσει να είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και -κυρίως- ενωμένες κεντροδεξιές παρατάξεις της Ε.Ε. και μάλιστα σε μια εποχή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πετύχει να συνενώσει σε ένα θετικό ρεύμα νίκης όλους τους δημιουργικούς Έλληνες και τις μετριοπαθείς δυνάμεις του τόπου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να συμπληρώσω, όσον αφορά στην ΝΔ ειδικά.Σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση που στοχεύει να γίνει υπεύθυνη κυβέρνηση, όφειλε να κάνει την αυτοκριτική της για την διαχρονική στάση της στο θέμα, ξεκινώντας από την ανάλυση των αιτιών της σύγκρουσης του επίτιμου και ήδη μακαρίτη Μητσοτάκη με τον Σαμαρά.Ήταν καθαρά ιστορικές οι διαφορές ή εξυπηρέτησης προσωπικών στόχων ; ...Γιατί, ποια ιστορικά επιχειρήματα άλλαξαν και έχει μεταβληθεί τώρα η τοποθέτηση του κόμματος ;
Στο θέμα των Σκοπίων, ΟΛΑ τα κόμματα αντιμετωπίζουν εμάς τους πολίτες σαν όρνιθες.Και μάλιστα κλωβοστοιχείας, ούτε καν ελεύθερης βοσκής που έχουν δει και κάτι άλλο εκτός από τοίχους.Θα περίμενα λοιπόν κατ' αρχήν, ότι σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα - όπως παρουσιάζεται -, τα κόμματα μέσω της Βουλής, ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.Αυτή όμως είναι προσδοκία μιας υπεραισιόδοξης όρνιθας. - και που συνήθως άλλωστε, την τρώνε ΠΡΩΤΗ οι πονηρές αλεπούδες / κόμματα μην σηκώσουν κεφάλι και οι υπόλοιπες.Για αυτό θα ήθελα, τις όποιες - θεμιτές και σεβαστές - αντιρρήσεις τους, να τις τεκμηρίωναν επιστημονικά / ιστορικά με εμπεριστατωμένες δημόσιες τοποθετήσεις το κάθε κόμμα.Έτσι που ο - ούτως ή άλλως υστερών σε ιστορικές γνώσεις - μέσος Έλληνας πολίτης, να μπορεί να συγκρίνει θέσεις, να επαληθεύσει ή να διαψεύσει ιστορικές πηγές και να βγάλει ένα συμπέρασμα. Τόσους μήνες που ασχολούμαστε, υπήρχε πολύς χρόνος για αυτό.Αντ' αυτού, ΟΛΑ τα κόμματα έχουν ΜΑΛΛΟΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΘΕΣΗ - ή μήπως ψηφοθηρική ; - απέναντι στο Μακεδονικό.Kαι στοχεύουν να εξάψουν το θυμικό του πολίτη, το καθένα για τον εαυτό του, δηλαδή :ΕΜΕΙΣ ΕΘΝΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ! Μην τσιμπάμε καλαμπόκι, συμπολίτες. Μην παίζουμε το παιχνίδι των κομμάτων.΄ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ !ΚΑΙ Ο ΠΤΔ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ !