Η συνάντηση Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που έγινε χωρίς να το μάθουμε - Τι συζήτησαν

Η συνάντηση Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που έγινε χωρίς να το μάθουμε - Τι συζήτησαν Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε, την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με τη συνάντηση να γίνεται γνωστή μόλις σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον προκαθήμενο της ελληνικής εκκλησίας το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και τις σχέσεις εκκλησίας - κράτους, ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε «σε πολύ καλό κλίμα», με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμφωνούν στη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν κατά 50% στο Κράτος και κατά 50% στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με πηγές, η απόφαση για απόδοση των εσόδων της εκκλησιαστικής περιουσίας και στην Εκκλησία, αλλά και στο Κράτος, σε ποσοστό 50%, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των σχέσεών τους και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των διακριτών ρόλων τους.

Παράλληλα συμφώνησαν τη συνεργασία κράτους-εκκλησίας ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε τη στήριξη της κυβέρνησης στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια