Σεισμός

Για τοκογλυφία και ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος

Για τοκογλυφία και ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος Facebook Twitter
Ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος.
0

Με την απολογία του πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλου, συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας, στην οποία εμπλέκεται ο πολιτικός κατόπιν καταγγελιών της καπνεμπόρου Καβάλας, Οδέττης Πετρίδη.

Μαζί με τον πρώην υπουργό δικάζονται για τοκογλυφία από κοινού κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, τρεις υπεύθυνοι της εταιρείας Namaco -μετέπειτα Gennet- , ενώ ο κ. Ανθόπουλος κατηγορείται για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ανθόπουλος φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια στην Οδέττη Πετρίδη και να μεσολαβησε σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Έτσι, η εταιρεία καπνού της τελευταίας εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ τις επίμαχες ημέρες εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Η μονοπρόσωπη ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο της καταγγέλουσας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον Γ. Ανθόπουλο, για τις υπηρεσίες που παρείχε ώστε να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας της κ. Πετριδη.

Συνολικά το εν λόγω αντάλλαγμα προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει το 1.757.800 ευρώ, καθώς οι εμφανιζόμενες πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Απολογούμενος ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε εισέπραξε χρήματα από παράνομη δραστηριότητα, παρά μόνο από τη νόμιμη αμοιβή του από το 2004 και μετά που ήταν νομικός σύμβουλος της καπνεμπόρου.

Είπε επίσης και για ένα δάνειο που έλαβε από την καταγγέλουσα συνολικού ύψους 650 χιλιάδων ευρώ, το οποίο -όπως ανέφερε - ο ίδιος δεν ήθελε αλλά εκείνη... «επέμεινε πολύ».

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση αυτή και συγκεκριμένα στον επανέλεγχο προστίμου, ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ στη Namaco (μετέπειτα Gennet), είχε εμπλακεί και η πρώην γ.γ Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου, η οποία απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απιστίας με βούλευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM