Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για μεταναστευτικό, οικονομία και ονοματολογικό

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για μεταναστευτικό, οικονομία και ονοματολογικό Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την ελληνική οικονομία και εξωτερική πολιτική ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε με αναφορά στην «άθλια και ντροπιαστική πραγματικότητα της Μόριας», όπως την χαρακτήρισε, για να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ελέγχου».

«Όσοι εμπλέκονται σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση καλούνται να απαντήσουν πώς διαχειρίστηκαν κονδύλια που φθάνουν στq 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή έκφραση κυβερνητικού αυταρχισμού: δημοσιογράφοι οδηγούνται στα κρατητήρια, επειδή έθεσαν ερωτήματα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για συγκάλυψη των ευθυνών για την τραγωδία με τους 99 νεκρούς στο Μάτι.

«Η συνεχιζόμενη επιδρομή φόρων και εισφορών κατεδαφίζει ότι έχει μείνει όρθιο από την παραγωγική Ελλάδα. Η έξοδος στις αγορές με λογικό επιτόκιο διαψεύδεται (...) Στα ερείπια του μύθου περί τέλους του μνημονίου, η κυβέρνηση εξυφαίνει νέους μύθους γύρω από την περικοπή των συντάξεων. Παίζει με τις ζωές των ανθρώπων και καθιέρωσαν ακόμη και "ρήτρα θανάτου". Πέρασαν στο υπερταμείο ακόμη και αρχαιολογικά μνημεία. Η δημόσια τηλεόραση μετατρέπεται σε τηλεβόα του Μαξίμου με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, «όποτε και αν έλθει προς κύρωση», ζητώντας παράλληλα εκλογές για να σταματήσει η δημιουργία τετελεσμένων.

«Ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί αμήχανος τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για τη "μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα που τους παρέδωσε», πρόσθεσε.

«Ζητάμε εκλογές για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε στους απογοητευμένους πολίτες και στους νέους. Μιλάμε και θα μιλήσουμε ακόμη πιο έντονα με προδομένους πολίτες που έπεσαν θύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ζητάμε να μας εμπιστευθούν γιατί έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα κάνουμε την χώρα καλύτερη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM