Δημοσκόπηση Εφ.Συν.: Στο 5,5% η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ με το 58% να θέλει πρόωρες εκλογές

Δημοσκόπηση Εφ.Συν.: Στο 5,5% η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ με το 58% να θέλει πρόωρες εκλογές Facebook Twitter
4

Στις 5,5 μονάδες καταγράφει την ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19% στην πρόθεση ψήφου.

Στην τρίτη θέση καταγράφεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%, η Χρυσή Αυγή είναι στο 6% και το ΚΚΕ στο 4,5%.

Με ποσοστό κάτω του 3% καταγράφονται το Ποτάμι (2%), η Ενωση Κεντρώων (1,5%) και οι ΑΝ.ΕΛΛ. (1%), ενώ στο 1,5% καταγράφονται η ΛΑ.Ε. και η Ελληνική Λύση.

Το 74% απαντά ότι οι εξαγγελίες του Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις. Αν και οι περισσότεροι θεωρούν πως τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι σημαντικά. αμφιβάλλουν για τη εφαρμογή τους.

Το 58% επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους 6 μήνες, έναντι 38% που απαντά αρνητικά.

Από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν Ν.Δ. το 85% θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 66% απαντά αρνητικά στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η ταση ειναι να μειωνεται η διαφορα υπερ του Συριζα.Εκτος κι αν ο Κυριακος απευθυνθει στο κεντρο και απομονωσει Αδωνη Βοριδη και αλλους πολλους που απομακρυνουν τον μεσο ψηφοφορο
Ελπίζω να μην το κάνει. Να κρατήσει τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη και να αφήσει τον μέσο ψηφοφόρο να πάει στον Καμμένο, την Γεροβασίλη, τον Παππά και τον Καρανίκα.
Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουμε εκλογές την άνοιξη, είναι υπερβολικά αργά για να γίνει αυτή η στροφή, η οποία θα είχε εξασφαλίσει την νίκη στον Μητσοτάκη: ο χρόνος δεν θα είναι αρκετός για να πειστούν οι ψηφοφόροι για την ειλικρίνεια της στροφής του, ούτε και για να ξεχαστεί η αυτοκριτική που θα υποχρεωνόταν να κάνει (πως αλλιώς θα δικαιολογούνταν αυτή η στροφή;), ενώ παράλληλα θα τον πριονίζουν ανελέητα και οι απομακρυνθέντες οι οποίοι θα δουν τελευταία στιγμή να τους φεύγουν μέσα από τα χέρια οι πλέον ενδιαφέρουσες καρέκλες. Έτσι, είναι καταδικασμένος να συνεχίσει να προσφέρει ένα ανέλπιστο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ενδεχομένως ωθήσει ορισμένους (ή και πολλούς) να παραβλέψουν τα τεράστια λάθη του.