Γιούνκερ για συντάξεις: Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν

Γιούνκερ για συντάξεις: Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν Facebook Twitter
EPA
8

Ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά στις μελλοντικές περικοπές συντάξεων έστειλε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγο μετά την ετήσια ομιλία που έκανε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν» ήταν η λακωνική απάντηση του προέδρου της Επιτροπής σε ερώτηση της Καθημερινής για το κατά πόσο υπάρχουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης του νομοθετημένου μέτρου των περικοπών των συντάξεων το οποίο προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2019.

 Σε συνέντευξη που παρέθεσε σε ομάδα δημοσιογράφων, ο κ. Γιουνκερ είπε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2015 έκανε ότι μπορούσε να κρατήσει την χώρα στην Ευρωζώνη την στιγμή «που πολλοί λίγοι ήμασταν αυτοί που υποστηρίζαμε την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν ήταν «ο πιο εύκολος συνομιλητής που είχα» αλλά ότι πλέον οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις και ότι η Ελλάδα πλέον «βρίσκεται στον σωστό δρόμο».

Οσον αφορά στην συμφωνία με τα Σκόπια ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι ήταν από αυτούς που καλούσε τα δύο μέρη να βρούνε μία συμφωνία. Ο ίδιος επισκέφτηκε τα Βαλκάνια τον περασμένο Φεβρουάριο - Μάρτιο και είχε ανταλλάξει απόψεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Ελπίζω αυτό που έχουμε οραματιστεί να γίνει πραγματικότητα. Οι δύο εταίροι έχουν επιδείξει μεγάλο θάρρος» είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τι απίστευτος φετιχισμός της Ε.Ε με την μείωση των συντάξεων... μάλλον η επιβίωση χιλιάδων συνταξιούχων τους είναι πλήρως αδιάφορη! Το πιο παράλογο είναι ότι εφόσον υπάρχει για του χρόνου το δημοσιονομικό μαξιλάρι μπορεί να γίνει παύση της μειώσης για ένα χρόνο και να δούμε για του χρόνου.
Σας φαίνεται πολύ φυσιολογικό να έχουμε εργαζόμενους των 300-400 η 500 ευρώ και συνταξιούχους των 1200 η 1500, έτσι? Ποιος τις πληρώνει αυτές τις συντάξεις, ξέρετε? Μήπως οι εργαζόμενοι των 400? Δεν υπάρχουν άλλοι για να τις πληρώσουν ξέρετε. Αν σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό, τότε ναι, έχουν φετιχισμός οι Ευρωπαίοι!
Δεν φταίνε οι συνταξιούχοι των 1200 ή 1500 + €, στο τέλος της ζωής τους να πληρώνουν ΤΟΣΟ ΑΝΙΣΟΒΑΡΩΣ, επειδή τα ιερά κεφάλαια του ασφαλιστικών αποθεματικών εξανεμίστηκαν από ανεύθυνες ενέργειες ηγεσιών Ταμείων και συνδικαλιστών που μετείχαν στις Διοικήσεις.Το θέμα ΔΕΝ είναι αναλογιστικό, αλλά πολιτικό και ηθικό/κοινωνικό.ΑΛΙΜΟΝΟΝ αν μέχρι το 2060 επιβαρύνεται ΜΟΝΟΝ η κατηγορία αυτή για την επιβίωση των Ταμείων.Η λύση είναι η τωρινή και οι μελλοντικές κυβερνήσεις να εργαστούν ΆΝΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Ευτυχώς για όλους μας, σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν γραπτά και μένουν. Αλλιώς θα ήμασταν έλεος της προπαγάνδας του καθενός. Το 2014 η βιωσιμότητα του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος είχε εξασφαλιστεί, πιστοποιημένα και από τους εταίρους μας, μέχρι το 2060(!). Ήταν ένα θέμα το οποίο με άλλα λόγια είχε εν πολλοίς λυθεί και είχαμε τελειώσει. Με το που ήρθε το γελαστο παιδί στην εξουσία συνέβει νέος εκτροχιασμός ο οποίος απαιτούσε τη λήψη νέων μέτρων για να προσσεγίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014. Προφανώς γιατί ο Αλέξης δεν ασχολείται με μικροπράγματα όπως η επιβίωση των συνταξιούχων, αυτός έχει μια Ευρώπη να αλλάξει.Βέβαια πολύ τα ψιρίζω, το καλύτερο είναι να φάμε τα λεφτά από το μαξιλάρι και μετά έχει ο Θεός, ωχ αδερφέ, δε βαριέσαι, πάλι θα ζητιανέψουμε από τους κακούς Ευρωπαίους και μπορεί να μας πετάξουν κανά κόκκαλο να βγάλουμε άλλον ένα χρόνο. Ούτως ή άλλως εμάς αυτός είναι ο ορίζοντάς μας, οι άλλοι να πανε να... σιγά μη μάθουμε να ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά, αυτά είναι για τους κουτόφραγκους.
Citellus citellus,Αναφέρθηκα σε πρόσφατο σχόλιό μου στην "λογιστικοποιημένη" ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πάνω από 50 δις ευρώ, γραμμένη στα βιβλία του Τσεκελώτου και του γελαστού παιδιού, καταδικαστικό στοιχείο για τα δικαστήρια που έρχονται. Αυτό που λένε οι Ευρωπαίοι για τις συντάξεις είναι ότι τη ζημιά που προκάλεσαν, η κυβέρνηση προτίμησε να την περάσει και στους συνταξιούχους, ενώ θα μπορούσε να πάρει άλλα μέτρα. Τα μέτρα ήταν αναπόφευκτα λόγω του μεγέθους της ζημιάς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κόψει συντάξεις, όχι ο Γιούνκερ. Η προπαγάνδα έχει κοντά ποδάρια και τα γουνάκια πλησιάζουν. ===============
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως είναι δυνατόν και το ΔΝΤ και η Ε.Ε. να λένε άλλοτε πως δε ζήτησαν ποτέ από καμία ελληνική κυβέρνηση περικοπές συντάξεων αλλά όταν κάποια κυβέρνηση λέει πως δε θα το κάνει επιμένουν να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Άρα εκείνοι ζητούν περικοπές. Καλοί ψεύτες είναι και του λόγου τους.
Να σας το εξηγήσουμε αφού δεν το καταλαβαίνετε.Αφού η κυβέρνηση δεν είχε κανένα άλλο παραγωγικό αντισταθμιστικό μέτρο να αντιτάξει για να φτάσει στο επιθυμητό και αναγκαίο πλεόνασμα (αφού το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Σταθάκη ήταν κοινώς φούμαρα - όπως το παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι Συριζαίοι), ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να αποδεχθεί την εύκολη λύση, δλδ την μείωση συντάξεων και ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ.Δεν ήταν προδιαγεγραμμένο να κοπούν οπωσδήποτε και αποκλειστικά οι συντάξεις. Απλά - όπως πάντα σαν εύκολη λύση -, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί πλήρωναν τους φόρους που δεν πλήρωναν οι άλλοι επειδή δεν μπορούν να ξεφύγουν και τώρα τους κόβουν και τις συντάξεις.Από την στιγμή όμως που συμφωνήθηκε αυτό και έγινε νόμος και ψηφίσθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, οι ΕΕ και ΔΝΤ ζητούν την εφαρμογή του.Τι δεν καταλαβαίνετε ;Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι δεν σας γεννιέται απορία που η "κυβέρνηση λέει πως δε θα το κάνει" ΕΝΩ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΙ !Αυτό το θεωρείτε φυσιολογικό, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝΗΛΙΚΟ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ !Και όχι τον ζαβολιάρη των παιδικών τους χρόνων !
Οι φασίστες τοκογλύφοι της Ευρωπαϊκής νομεκλατούρας θέλουν να εφαρμόσει η αριστερή κυβέρνηση τη μείωση συντάξεων που ψήφισε.Ραντεβού στα γουναράδικα.