Γαβρόγλου: Του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00 «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω»

Γαβρόγλου: Του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00 «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» Facebook Twitter
(Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
4

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00.

«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» σχολίασε ο υπουργός, με τους μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. 

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ευεργετηθούν τα παιδιά και σημείωσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική, πράγματα που ισχύουν παιδαγωγικά και επιστημονικά».

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σχετική επιστημονική επιτροπή, καθώς επίσης και μία ομάδα εργασίας για τεχνικά ζητήματα.

«Για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς» διαβεβαίωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι θα υπάρξει και συνεννόηση με τις περιφέρειες για το θέμα της μεταφοράς μαθητών του δημοτικού.

Να σημειωθεί ωστόσο πως πρόκειται για μία απόφαση, πάντως, που δεν έχει παρθεί επίσημα, παρά μόνο μέχρι στιγμής, επίσημα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργού.

Ο Κώστας Γαβρόγλου, που βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τόνισε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει έμφαση στα ΕΠΑΛ. 

«Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ», είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με το ζήτημα της βίας στα σχολεία, τόνισε ότι «η βία δεν είναι αστείο. Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία».

Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ως ρύθμιση δεν είναι κακή αν αναλογιστούμε πως τα παιδιά έχουν τεράστιο φορτω εξωσχολικών δραστηριοτήτων και χρειάζονται περισσότερη ξεκούραση, μιας και πολλές φορές γυρίζουν σπίτι τους10+++Το πρόβλημα είναι τα ωράρια των εργαζομένων γονεων που φυσικά κανενας εργοδότης δεν θα κάνει αλλαγή αλλά και το κράτος να έκανε την ανάλογη ρύθμιση, που δεν θα την κάνει, δεν θα μπει σε εφαρμογή.Καλοί οι μοντερνισμοι και οι νέες σύγχρονες μέθοδοι αλλά πρέπει να μελετήσουμε όλες τις παραμέτρους. Ίσως να μπορεί να εφαρμοστεί από Γυμνάσιο και μετά μιας και τα παιδιά πηγαίνουν μονα τους.
Δεν θεωρώ λάθος το μέτρο. Στην Αγγλία μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο οργανισμός του σημερινού ανθρώπου αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα μετά τις 9 το πρωί. Μάλιστα διάβασα ότι πλέον τα σχολεία εκεί θα ανοίγουν στις 10. Γι αυτό και οι εργαζόμενοι που ξεκινούν νωρίς τη δουλειά τους πλακώνονται στους καφέδες για να αντέξουν. Σήμερα ο άνθρωπος (ακόμα και μαθητές) δεν κοιμούνται απ' τις 8.30 όπως παλιότερα.Βέβαια τα σχολεία θα πρέπει να ανοίγουν απ' τις 8 για τους γονείς που εργάζονται νωρίς αλλά τα μαθήματα να αρχίζουν στις 9.
Επίσης όλα τα διαλλειματα να διαρκούν 1 ώρα, οι διδακτικές ώρες να μειωθούν σε το πολύ 2 την ημέρα και η ύλη των μαθημάτων να φτάνει μόνο μέχρι τον πρόλογο του βιβλίου.