ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΝΔ για την υπόθεση Φλώρου

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΝΔ για την υπόθεση Φλώρου Facebook Twitter
(EUROKINISSI)
0

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου.

Συγκεκριμένα ερωτήματα έθεσε σήμερα προς την αξιωματική αντιπολίτευση το Μαξίμου, «επειδή η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της από χθες δυσκολεύονται να απαντήσουν για τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε, μέσω του οποίου καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ζητούνται απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα:

«1. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κοινή εταιρία με τον κ. Φλώρο, τη "Φλώρος-Δημητριάδης ΑΕ", που συστάθηκε με το ΦΕΚ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2009;

2. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή, παραδεχόμενος ότι έφτιαξε τις offshore, μέσα από τις οποίες ο κ. Φλώρος διοχέτευσε τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa;

3. Είναι αλήθεια ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, κατέθεσε στον ανακριτή μόνο αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης;

4. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φλώρος είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη;

5. Και τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα τολμήσει να απομακρύνει από σύμβουλό του τον κ. Δημητριάδη ή συντρέχουν λόγοι που δεν του το επιτρέπουν;».

Σπυράκη: Η λάσπη δε θα μείνει αναπάντητη 

 

Δεν θα μείνει αναπάντητη η επιχείρηση λάσπης που εκτυλίσσεται εναντίον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και ανθρώπων κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Η τοποθέτησή της ήλθε στον απόηχο δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento που θέλει συγγενικό πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη να έχει συνεργαστεί με τον Αριστείδη Φλώρο, το 2012, πριν έρθουν στην επιφάνεια οι παράνομες δραστηριότητες Φλώρου.

Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υιοθετεί ανυπόστατο δημοσίευμα, στρατηγική που γίνεται φανερή από την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που ανέφερε ότι «ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να ακουμπά προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη».

Η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε επίσης ότι το δημοσίευμα αποκρύπτει σκοπίμως το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος αναφέρεται στο δημοσίευμα ως δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου, υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκιση.

Σημείωσε ακόμα ότι αποσιωπάται εσκεμμένα ότι ο κ. Φλώρος διώχθηκε και φυλακίσθηκε επί διακυβέρνησης ΝΔ.

«Αναμένουμε να αποδοκιμαστεί ο πρωθυπουργός στις κάλπες ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ και σημείωσε πως ο κ. Δημητριάδης έχει κάνει γνωστό ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, μιλώντας στον Real Fm τόνισε: "Αυτή η υπόθεση είναι μία εξόφθαλμη επιχείρηση λάσπης, μία επιχείρηση νόθευσης της αλήθειας, γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά περιστατικά. Ο κ. Δημητριάδης έχει διακόψει με εξώδικο από τον Ιανουάριο του 2012 τη συνεργασία του με τον κ. Φλώρο και την Energa" ανέφερε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε:

«Το εξώδικο το έχουμε στη διάθεσή μας και ο κ. Δημητριάδης θα προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες. Είναι ένα εξώδικο που καθιστά σαφές ότι η συνεργασία διακόπτεται επειδή υπάρχουν σοβαρότατα ζητήματα νομιμότητας. Ο κ. Δημητριάδης ανακάλυψε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα νομιμότητας και ήταν μάρτυρας εναντίον του κ. Φλώρου στην υπόθεση της Energa στη δίκη του.

"Αυτή την επιχείρηση λάσπης εμείς δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί. Για αυτόν τον λόγο θέτουμε πολιτικά τον Πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του, του ζητάμε να καταδικάσει το δημοσίευμα και βεβαίως ο κ. Δημητριάδης θα αντιδράσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη του» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

  

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM