Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα μετατράπηκε σε «ασφαλές καταφύγιο» για Τούρκους εγκληματίες

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα μετατράπηκε σε «ασφαλές καταφύγιο» για Τούρκους εγκληματίες Facebook Twitter
0

«Ασφαλές καταφύγιο» για Τούρκους εγκληματίες χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή ξανά τους 8 στρατιωτικούς που ήρθαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Η Ελλάδα μετατράπηκε σε "ασφαλές καταφύγιο" για Τούρκους εγκληματίες, όπως οι οκτώ φυγάδες στρατιωτικοί», ανέφερε σε συνέντευξή του στα Νέα, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως η Άγκυρα παραμένει αποφασισμένη να εξασφαλίσει ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία.

Σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, σημειώνοντας πως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα οι ανώτατες ελληνικές αρχές εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Τουρκία, αλλά τα λόγια δεν έγιναν πράξη.

Για την πρόσφατη αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Αδριανούπολη, σημείωσε πως η Άγκυρα αναμένει παρόμοια «αμερόληπτη στάση και από την ελληνική Δικαιοσύνη».

Επίσης πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι απογοητευμένη από την ελληνική Δικαιοσύνη, που αντίθετα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως λέει, αφήνει τους δράστες ατιμώρητους.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ