Μαζικά πυρά από την αντιπολίτευση για τον ανασχηματισμό

Μαζικά πυρά από την αντιπολίτευση για τον ανασχηματισμό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI)
1

Μαζικά ήταν τα πυρά τον κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά επίθεση προς την κυβέρνηση, με τη Μαρία Σπυράκη να τονίζει πως ο πραγματικός ανασχηματισμός θα είναι οι εκλογές.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Ευτυχώς δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου». 

Οξεία ήταν όμως και η κριτική που άσκησε Το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση κουρελού». 

«Όταν δεν έχεις πυξίδα, όταν δεν έχεις σχέδιο και πρόταση για τη χώρα, τότε καταλήγεις να διαβάζεις παλιούς πολιτικούς καταλόγους για να βρεις τους υπουργούς σου. Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με μια κυβέρνηση παρωχημένης αριστεράς, ψεκασμένης ακροδεξιάς, με γαρνιτούρα λαϊκής δεξιάς και ολίγη από παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Μια ομάδα που θα προσθέσει προβλήματα στη χώρα αντί να αφαιρέσει», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο που έκανε το Κίνημα Αλλαγής, που από την πλευρά του έκανε λόγο για «κυβέρνηση απελπισίας και πανικού».

«Ως φαίνεται "το αντιδεξιό προφίλ της" μετά τους κ.κ. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την κα Παπακώστα. Ό,τι και να κάνουν έχουν πια τελειώσει. Αυτή είναι η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες», ανέφερε σχετικά με τον ανασχηματισμό. 

«Ο ανασχηματισμός απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να θίξει τα κομματικά του κάστρα, ενώ τα ανοίγματα που έκανε είναι μηδαμινής αξίας χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Είναι μια κυβέρνηση με πορεία προς την οριστική της δύση».

Έντονη ήταν η κριτική και από το ΚΚΕ, που σχολίασε σχετικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό: «Το νέο κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, ένα κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο: Το "μεταμνημονιακό μνημόνιο" και τα μέτρα που αυτό φέρνει. Γι' αυτό και δεν πρόκειται, ούτε να αποπροσανατολίσει, ούτε να εκτονώσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού μας». 

«Για τον ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα ταιριάζει, μάλλον, η φράση: "Ομάδα που χάνει δεν την αλλάζεις. Απλώς την συγκροτείς ακόμα Πασοκοδεξιότερα"», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Προσθέτει ότι «ένας τελειωμένος πρωθυπουργός έδωσε με τον ανασχηματισμό την χαριστική βολή σε μια κυβέρνηση που ήδη έπνεε τα λοίσθια» και τονίζει: «Οι πολιτικές εξελίξεις από εδώ κι εμπρός αναμένονται ραγδαίες και η μόνη διέξοδος που έχει η χώρα είναι μια μεγάλη και ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή συνολικά ενός σάπιου και παρηκμασμένου πολιτικού κατεστημένου, το οποίο συνεχώς ανακυκλώνει τα φθαρμένα μνημονιακά υλικά του».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια