Ερωτηματικά, σχετικά με την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Energa, εγείρει το Ποτάμι. 

 

Όπως υπογραμμίζει το Ποτάμι, η αποφυλάκιση του Φλώρου αποτελεί «πρόκληση για την κοινωνία».

 

Μάλιστα ο τομέας Δικαιοσύνης του κόμματος τονίζει πως προκύπτουν σοβαρά ερωτικά για τις ιατρικές γνωματεύσεις, που επέτρεψαν την αποφυλάκιση με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου.

 

Υπεξαίρεση, ξέπλυμα και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας

 

Τον Φεβρουάριο του 2017, ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Παράλληλα του είχε επιβληθεί χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι υπεύθυνοι δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, (Βασίλης Μηλιώνης και Άρης Φλώρος) εισέπρατταν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, χωρίς να το καταβάλλουν στο ελληνικό Δημόσιο.

 

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Φλώρος κρίθηκε επίσης ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρας δολοφονία σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

 

Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

 

«Τέτοιες αποφάσεις αποτελούν πλήγμα στο κράτος δικαίου και καλλιεργούν στους πολίτες την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή της δικαιοσύνης», τονίζει, κλείνοντας το Ποτάμι. 

 

Τα προβλήματα υγείας

 

Στον 39χρονο επιχειρηματία διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας άνω του 65%, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr