Τσακαλώτος: Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει

Τσακαλώτος: Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με δύο ημέρες από την έξοδο από τα Μνημόνια, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ανέφερε τους νέους βασικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει».

Όπως δήλωσε, η υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων, αλλά και μιας παιδείας και υγείας αντάξιας των προσδοκιών του λαού, είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή εποχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, νεότερα για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων θα υπάρξουν περί τον Οκτώβριο.

«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια των προσδοκιών του λαού μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από μας. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη, αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των πιστών δικών του ανθρώπων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM