Με διάγγελμα αντί για φιέστα θα ανακοινώσει ο Τσίπρας την «έξοδο» από τα μνημόνια

Με διάγγελμα αντί για φιέστα θα ανακοινώσει ο Τσίπρας την «έξοδο» από τα μνημόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι άλλαξαν τα σχέδια της κυβέρνησης για φιέστα εορτασμού, ανήμερα της λήξης του τρίτου προγράμματος διάσωσης, που το Μαξίμου ταυτίζει με την «έξοδο» της χώρας από τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο σταθμός «Αθήνα 9.84», αντί φιέστας, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα την Τρίτη, για τη λήξη του προγράμματος διάσωσης. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν της κυβέρνηση για προπαγάνδα περί εξόδου, την ώρα που η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για μείωση των συντάξεων το 2019 και μείωση του αφορολόγητου το 2020, υπό το καθεστώς ξένης εποπτείας. 

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι συγκλίνουσες πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, χωρίς μετακίνηση των επικεφαλής των λεγόμενων «παραγωγικών υπουργείων» (Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Δραγασάκης, Σταθάκης). 

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προαναγγείλει μέτρα ανακούφισης των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων., την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει το προσωρινό, έστω, πάγωμα της προγραμματισμένης για τον Ιανουάριο μείωσης των συντάξεων. 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, εξετάζεται και η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε δέκα δόσεις, από πέντε που είναι σήμερα, σε προσπάθεια να μοιραστεί το οικονομικό βάρος ενός μέτρου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί, προεκλογικά, να καταργήσει μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ποιος να το περίμενε...Ο αριστερός ΠΘ που θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο, θα απευθύνει διάγγελμα "θριαμβικής" - με το ξεζούμισμά μας και όχι από ανάπτυξη - εξόδου από το 3ο και αμφισβητούμενης αναγκαιότητας μνημόνιο.Δλδ λέγε με Φώτη.Και μετά Γιάνη. Και επιτέλους, εισερχόμαστε στην "κανονικότητα" βεβαίως.βεβαίως, εμείς που μέχρι χθες την "παραβατικότητα" την ταυτίζαμε με την "επαναστατικότητα" στα ταβερνάκια των Εξαρχείων, βεβαίως βεβαίως.
Ειναι επειδη οι «φιλελεδες» ειναι ρετρο. Οι αντιλελεδες απο την αλλη, θα εκαναν μεγαλη στρατιωτικη παρελαση με F-16 να σχιζουν τον ουρανο, ενω μικροι μαθητες θα κουνουσαν κοκκινα γαρυφαλα μπροστα στον ηγετη στον ρυθμο του ‘rock the casbah’.The 2015 carma is a bitch...
Αααχ, τζαμπα πηγα κομμωτηριο;; Δεν θα κατεβουμε στο Συνταγμα;; Δεν θα χορεψουμε ενα ‘rock the casbah’ ;;Μηπως να κανω μια μινι δεξιωση με φιλους στο σπιτι; Να δουμε ολοι μαζι το διαγγελμα στην τηλεοραση και μετα ας ριξουμε και εναν καλαματιανο
"ενός μέτρου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί, προεκλογικά, να καταργήσει μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας."Ναι το '10 ή έστω το '14, γιατί το Σεπτέμβρη του '15 οι δεσμεύσεις ήταν τελείως διαφορετικές (κάποιοι θα έλεγαν "ρεαλιστικές").Δίκαιο θα ήταν να κρίνουμε την κυβερνητική πορεία ανάλογα με τις υποσχέσεις/δεσμεύσεις που έγιναν κατά την εκλογική αναμέτρηση για ΑΥΤΗ την κυβέρνηση και όχι για προηγούμενες.
Η αλήθεια είναι πως εγώ αν είχα κερδίσει τις εκλογές μετά από την υπογραφή ενός κατοστροφικότατου 3ου μνημονίου, με capital controls, σύνορα ανοιχτά και 900.000 Μετανάστες να κλείνουν εθνικές οδούς και σιδηροδρομικές γραμμές θα έκανα στον λαό αυτό πολύ χειρότερα από όσα έχει κάνει ο Τσίπρας. Όχι το όνομα Μακεδονία θα πούλαγα κοψοχρονιά... θα εκχωρούσα και το Νομό ολόκληρο... Μη λέμε μεγάλες κουβέντες βέβαια, έχει και συνέχεια το έργο...
Μα ναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα άλλαξε και τους πιο φανατικούς ιδεολόγους τους πέταξε έξω στην αφάνεια και την (πολιτική) ανεργία όταν είδε πως δεν θέλανε να δουν την νέα πραγματικότητα: πως χάσαμε στην μάχη με τους δανειστές (που υποτίμησαν πολύ) που επιλέχθηκε στην 1η διακυβέρνηση, πως τα κρατικά οικονομικά εξαντλούνται και κάποτε και πως δεν αλλάζεις λαό και χώρα και κυρίως την ΕΕ μέσα σε 1 μήνα όπως θέλανε αυτοί. Το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν το λαμβάνω καν υπόψη. Εδώ ο ίδιος ο Τσίπρας τοχει ξεχάσει και ήξερε και αυτός τότε πως σιγά μην πετύχαιναν πολλά και ότι έγιναν λάθη (ειδικά μιλώντας σε ξένα ΜΜΕ τον πιάνει μία αυτοκριτική για κάποιο λόγο) αλλά βλέπεις η κυβερνητική απειρία προ 15 και ο ιδεαλισμός επηρεάζαν αρκετά ακόμα. Βρέθηκαν και κάτι άτομα σαν τον Βαρουφάκη και τον Λαφαζάνη που ήταν τα πρωτοπαλίκαρα της σύγκρουσης...ε, δεν ήθελε και πολύ να δέσει το γλυκό μετά. Στην 2η φορά κατέβηκαν στις Εκλογές με διαμετρικά αντίθετη στάση/πρόγραμμα και σχηματίζοντας διαφορετική κυβέρνηση, πιο τεχνοκρατική θα έλεγα με ορισμένες δόσεις λήψης αποφάσεων που όντως πήγαζαν απ το κόμμα και δεν μας ευχαριστούσε πάντα: χάσαμε την (περιττή απο ένα σημείο και ύστερα) σύγκρουση, απορρίψαμε μία Α πρόταση με το Δημοψήφισμα και μας επέβαλαν άλλη χειρότερη και πλέον υποσχόμαστε απλώς παραμονή εντός ευρώ και Ευρώπη (τίποτα νέο δηλαδή), επιτυχή στην ώρα του ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου, δημοσιονομικό συμμάζεμα και τυχόν δική μας πολιτική στα πλαίσια του δυνατού (ξεκίνησαν με τα Μερίσματα δειλά δειλά, προχωρήσαν σε ΚΕΑ, Φιλόδημος και κάποια άλλα μετά και τώρα απομένει ένα "δικό τους" 9μηνο ακόμα - για να δούμε). Η αλήθεια να λέγεται, τα κάνανε. Άλλο σε πόσους μας άρεσε και πόσους όχι ή εν πάση περιπτώσει πόσο θετικά η μη θα αξιολογηθούν αυτά. Όλα θα μετρήσουν την ώρα της κάλπης όπου σίγουρο δεν είναι τίποτα. Απ την στιγμή που ελπιδοφόρο εναλλακτικό κόμμα δεν υπάρχει, 50-50 οι πιθανότητες για το ποιος θα κερδίσει, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και μάλιστα οριακά μόνο. Τώρα το ΚΙΝΑΛ μην μου το αναφέρει κανείς ως νέοδημιουργημένο κόμμα όπως την άλλη φορά σε σχόλιο μου. Απλά ενώθηκαν για να σιγουρέψουν την παραμονή στην Βουλή και να μην ακούγεται η λέξη "ΠΑΣΟΚ".