Handelsblatt: Οι πυρκαγιές χαλούν «τη φιέστα» του Τσίπρα

Handelsblatt: Οι πυρκαγιές χαλούν «τη φιέστα» του Τσίπρα Facebook Twitter
2

Το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας εκπνέει στις 20 Αυγούστου. Ωστόσο «η φωτιά επισκιάζει την ολοκλήρωση των προγραμμάτων βοήθειας», παρατηρεί η Handelsblatt. Η εφημερίδα προσθέτει ότι «ο Τσίπρας ματαιώνει τη γιορτή».

Όπως σημειώνει σε άρθρο της η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ, «ο έλληνας πρωθυπουργός ήθελε να γιορτάσει το τέλος της δανειακής βοήθειας με μια μεγάλη φιέστα. Όμως μετά την καταστροφική μεγάλη πυρκαγιά δεν θα γίνει τίποτα».

Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι «επρόκειτο να γίνει ένα εντυπωσιακό σόου στην Πνύκα. (...) Αστέρας της βραδιάς: ο Αλέξης Τσίπρας. Οι κομπάρσοι: γνωστοί πολιτικοί από όλη την Ευρώπη». Ωστόσο, μετά την πύρινη τραγωδία στην ανατολική Αττική ο έλληνας πρωθυπουργός «ματαίωσε τη σχεδιαζόμενη φιέστα», σχολιάζει η εφημερίδα.

Το άρθρο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η έξοδος από τα προγράμματα βοήθειας επρόκειτο να ανοίξει τον δρόμο για την επανεκλογή του 44χρονου (Τσίπρα) την επόμενη χρονιά. Του χρόνου ο Τσίπρας θα πρέπει να τεθεί στην κρίση των ψηφοφόρων. Όμως για το 2019 σχεδιάζονται νέες περικοπές συντάξεων, ενώ το 2020 ακολουθούν αυξήσεις φόρων. Αυτά επιδεινώνουν την ατμόσφαιρα. Στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται κατά περίπου 13 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ. Και ο Τσίπρας προσωπικά παίρνει κακή βαθμολογία: 67% εκφράζουν αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό», αναφέρει ο γερμανός αρθρογράφος.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Τσίπρας έχει υπογράψει επιτήρηση της Ελλάδας μέχρι το 2060 και εκχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα και θα έκανε ΦΙΕΣΤΑ για έξοδο από τα μνημόνια που υπέγραψε ο ίδιος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και ενώ η χώρα μετρά 100 νεκρούς από την ανικανότητά του;ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?????