«Απαράδεκτη η εμπλοκή της Ρωσίας στις υποθέσεις της Ελλάδας» λέει εκπρόσωπος της Κομισιόν

«Απαράδεκτη η εμπλοκή της Ρωσίας στις υποθέσεις της Ελλάδας» λέει εκπρόσωπος της Κομισιόν Facebook Twitter
O εκπρόσωπος της Κομισιόν Κάρλος Μάρτιν
1

Η εμπλοκή της Ρωσίας στις εγχώριες υποθέσεις της Ελλάδας είναι «απαράδεκτη», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ιστοσελίδα EURACTIV.com

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Κάρλος Μάρτιν δήλωσε ότι «η έλλειψη σεβασμού για την κυριαρχία και η παρέμβαση των άλλων χωρών στις εγχώριες υποθέσεις είναι απαράδεκτη».

«Η ΕΕ ήταν πάντα σαφής σχετικά με αυτό και αναγνωρίζει την πρόκληση, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επιτεθεί στη Ρωσία με ανακοίνωση τονίζοντας πως οι απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα έγιναν με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις ενώ η Μόσχα έκανε απλώς αντίποινα χωρίς έρεισμα.

«Καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και παρεμβάσεις στο εσωτερικό της», τονίζει το υπουργείο.

Παράλληλα, η Αθήνα κατηγορεί τη Ρωσία πως έχει συμμαχήσει με την Τουρκία χωρίς υπολογίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας στη διεθνή πολιτική σκακιέρα.

«Η Ρωσία, αυτή τη στιγμή, δείχνει ως να μη μπορεί να αντιληφθεί τις θέσεις αρχών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας και της παρέχει σειρά διευκολύνσεων στον τομέα της ασφάλειας, δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια», αναφέρει το ΥΠΕΞ. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM