ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Δούρου: «Μου έτυχε η στραβή στη βάρδια μου»

Δούρου: «Μου έτυχε η στραβή στη βάρδια μου» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
23

Κριτική σε όσους υποστηρίζουν ότι «όλα έγιναν καλά» στην πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, ασκεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά, όταν υπάρχουν νεκροί. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόσαστε ότι τα κάναμε όλοι όλα τέλεια. Όμως ο αριθμός των νεκρών λέει άλλα» λέει χαρακτηριστικά η κ. Δούρου, τονίζοντας ότι καμία υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής δεν έλαβε ποτέ εντολή εκκένωσης για την περιοχή του Ματιού.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει για να αποτρέψει την τραγωδία, η περιφερειάρχης Αττικής τονίζει ότι η Περιφέρεια ενήργησε όπως ενεργεί πάντα στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι αρμοδιότητες της.

«Βοηθήσαμε την Πυροσβεστική σε ό,τι μας ζήτησε, καθώς οι Περιφέρειες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα δεν έχουν επιχειρησιακές αρμοδιότητες στην κατάσβεση της φωτιάς. Δώσαμε υδροφόρες, μηχανήματα έργου και λεωφορεία. Κηρύξαμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την ανατολική και δυτική Αττική». 

Προσθέτει παράλληλα ότι με εντολή της συγκλήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής για την αξιολόγηση της κατάστασης και περαιτέρω συντονισμό.


Επίσης, όπως αναφέρει ζητήθηκε η σύγκληση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του γ.γ Πολίτικης Προστασίας κ. Καπακη.

«Μελετώντας εκ των υστέρων με ηρεμία τα στοιχεία την πορεία και την ταχύτητα της φωτιάς, νομίζω ότι όντως ήταν πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν από τους επιχειρησιακά αρμόδιους τα στοιχεία της» επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.


«Εμείς δεν κρυφτήκαμε, δεν κρυβόμαστε και δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε. Έθεσα ήδη με ενημερωτικό σημείωμά μου όλα τα στοιχεία στην διάθεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου» δηλώνει η κ. Δούρου.

«Από κει και πέρα, η πολιτική στοχοποίηση δεν είναι κάτι το νέο. Την ξέρουμε από την εποχή του Θουκυδίδη, του Μακιαβέλι, του Τσώρτσιλ. Όμως όταν μετράμε δεκάδες νεκρούς, τότε αυτή είναι σκύλευση» λέει στη συνέχεια η κ. Δούρου και συμπληρώνει: «Και δεν μπορούμε να μιλάμε για επίλυση του θέματος με απλή απόδοση ευθυνών, ανάλογα με την κομματική ταυτότητα που φέρουν οι αυτοδιοικητικοί, σε δημάρχους, περιφερειάρχες, όταν κάτι πάει στραβά εξαιτίας αδιαφορίας, αβελτηρίας, αδράνειας. Ούτε να περιοριζόμαστε σε μια "συγγνώμη" ή στην έκφραση συλλυπητηρίων για τα θύματα, γιατί αυτά δεν αρκούν ό,τι κι αν έχει ψηφίσει κάποιος. Όσοι έχουμε θέση ευθύνης, και μπορεί να αισθανόμαστε αδικημένοι, με την έννοια αυτού που λέγεται στην καθομιλουμένη "μου έτυχε η στραβή στη βάρδιά μου", οφείλουμε να αναλάβουμε ευθύνες. Και αυτό σημαίνει, πέρα από την ανάληψη της ευθύνης και ενδεχομένως, την τιμωρία, σκληρή δουλειά. Δουλειά με έμπρακτα αποτελέσματα».

Τέλος, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Δούρου, σημειώνει πως «ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα, Αν κάποιοι προσπάθησαν αν τον παραπλανήσουν ή να εξωραΐσουν καταστάσεις, είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 4.8.2018

Πολιτική
23

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM