ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας - «Οι απώλειες ανθρώπων ξεπερνούν τη βούλησή μου να συνεχίσω»

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας - «Οι απώλειες ανθρώπων ξεπερνούν τη βούλησή μου να συνεχίσω» Facebook Twitter
EUROKINISSI
18

Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

Είναι η πρώτη παραίτηση εκπροσώπου της κυβέρνησης από το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 80 άτομα.

Τις αρμοδιότητές του αναλαμβάνει προσωρινά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Το μήνυμα Τόσκα

Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα δήλωσε ο Νίκος Τόσκας μετά την αποδοχή της παραίτησής του από τη θέση Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή τόνισε ο κ. Τόσκας σημειώνοντας: Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας ευχαρίστησε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα, κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Το χρονικό της παραίτησης

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Τόσκας συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και του επανέλαβε το αίτημα παραίτησης που είχε καταθέσει την επομένη της φωτιάς.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τόσκα «και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων».

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση είχε ζητήσει πολλάκις την παραίτηση των αρμοδίων για τις φονικές πυρκαγιές και ο πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει ότι αυτό θα γίνει σε εύλογο διάστημα μετά την τραγωδία αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη ο ίδιος. 

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού» αναφέρει ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον Νίκο Τόσκα για τις υπηρεσίες του, με ανάρτηση στο Twitter.

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα» συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας.

Πολιτική
18

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

13 σχόλια
Εγώ παραίτηθα και μετά μου είπανε δε θα παραιτηθεις και δεν παραιτηθηκα και μετά είπανε όχι να παραιτηθεις και εγώ είπα εντάξει θα παραιτηθω και αυτοί είπανε να παραιτηθεις και μετά εγώ παραιτηθηκα. Έτσι ακριβώς, τίποτα άλλο.
Τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Το σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο παραμένει η έλλειψη ικανού πολιτικού δυναμικού στη χώρα. Εάν δεν πολιτευτουν τουλάχιστον 500 ικανοί υποψήφιοι ηλικίας 18-50 το πολιτικό προσωπικό παραμένει το ίδιο.
Ο χρόνος της παραίτησης δείχνει ότι δεν έγινε για λόγους δεοντολογίας ή ευθιξίας. Έγινε λόγω της τεράστιας έκτασης που πήρε το ζήτημα και των επανειλημμένων ανεπιτυχών προσπαθειών της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το ζήτημα και να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού.
Συνεχίζεται ο καραγκιόζ μπερντές. "Ορίστε, τώρα τι έχετε να πείτε που τελικά παραιτήθηκε;;;!!!11!1" Δεν θα βαρεθούμε ποτέ με αυτούς τους απίθανους.
Δεν θα χάσουμε και τίποτε. Και είναι μια ελάχιστη ηθική ικανοποίηση για τις οικογένειες των φρικτά και άδικα νεκρών.Υπάρχουν και άλλοι που πρέπει να πράξουν ανάλογα.
Ηθική ικανοποίηση για τις οικογένειες των νεμρών δεν μπορεί να είναι καμια παραίτηση. Ηθική ικανοποίηση μπορεί να είναι μόνον η αποζημίωσή τους για υπαίτιες πράξεις και παραλείψεις του κράτους, όπως της Τροχαίας που οδηγούσε τους ανθρώπους στο Μάτι, όπου λόγω της ιδαίτερης εκεί διαμορφωμένης κατάστασης η ζωή τους βρέθηκε σε αναπόδραστο κίνδυνο.Σαφώς και υπάρχουν άλλοι που πρέπει ν πράξουν αναλογα (ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μετά την τραγική παρουσία του στη συνέντευξη πρώτος).Πράγματι εν τέλει δεν θα χάσουμε και τίποτε, με την παραίτηση Τόσκα: Λήγει το ρεκόρ (παγκόσμιο ίσως;;) μια κίνηση σαν το "Πράττω" του Κοτζιά να έχει 2 υπουργούς με 25 άραγε, 35 ή έστω 45 μέλη