Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν το βράδυ της φωτιάς ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί και το αποσιώπησε. 

 

«Μπορεί η αυθαίρετη δόμηση και ο τρόπος που αυτή έχει ελεγχθεί πολεοδομικά να είναι μία προβληματική κατάσταση, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την υποχρέωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να σώσει ανθρώπινες ζωές και μετά τις περιουσίες και τον φυσικό πλούτο», τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

 

«Και άλλες χρονιές, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, αντιμετωπίσαμε πολύ σοβαρές καταστάσεις (...) Από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, μέχρι την κατάληξή της περνώντας τη Μαραθώνος, στο Μάτι και τη γύρω περιοχή, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Και εξ' αυτού υπάρχουν ευθύνες. Και αυτές οι ευθύνες προσωποποιούνται», πρόσθεσε ο βουλευτές της ΝΔ. 

 

«Με την τακτική και τη στρατηγική που επέλεξε ο κ. Τσίπρας και η οποία κατέρρευσε, ένα είναι το καίριο ερώτημα, στο οποίο είναι υποχρεωμένος να απαντήσει: Το βράδυ της φωτιάς, που ο κόσμος αγωνιούσε και που ολόκληρη η χώρα παρακολουθούσε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία, ήξερε ότι είχαμε νεκρούς; Το απέκρυψε από τον ελληνικό λαό;» αναρωτήθηκε. 

 

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος υποστήριξε πως σεβάστηκε τις τρεις ημέρες του εθνικού πένθους, σε αντίθεση με τα στελέχη της κυβέρνησης, που δεν το σεβάστηκαν.

 

«Βγήκαν να μιλήσουν για σενάρια συνομωσίας και να κατηγορήσουν μέσα ενημέρωσης και οποιονδήποτε εκτός από τους εαυτούς τους (...) Θέλω να θυμίσω πώς αντιμετώπιζαν οι σημερινοί κυβερνώντες την εκάστοτε κυβέρνηση σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι πολύ μακριά από εμάς αυτή η πολιτική συμπεριφορά απέναντι σε μία τραγωδία, η οποία μας κόστισε νεκρούς που ακόμα μετράμε και είναι άταφοι. Φυσικά και πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης. Ό,τι πρόβλημα δόμησης και να υπήρχε, όμως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να κάνει τη δουλειά του για να σωθεί ο κόσμος. Έχουμε θρηνήσει δεκάδες νεκρούς στη Μάνδρα και στις πρόσφατες πυρκαγιές. Μου είναι εντελώς αδιάφορη η επικοινωνιακή πομφόλυγα που θα στήσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας.