Ο Καμμένος υπερασπίζεται τον Τσίπρα: Ο πρωθυπουργός ήταν συνεπής

Ο Καμμένος υπερασπίζεται τον Τσίπρα: Ο πρωθυπουργός ήταν συνεπής Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Συνέντευξη τύπου για την αντιμετώπιση της καταστροφής στο Μάτι από τις ένοπλες δυνάμεις, παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

Παρέχοντας την πλήρη στήριξη του στον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός υπεραμύνθηκε των χειρισμών του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «συνεπή», αφού επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της καταστροφής. 

«Δεν θυμάμαι σε άλλες κρίσεις να αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη. Το πιο εύκολο είναι σε μία τέτοια κρίση κάποιος να κρυφτεί και να μην εμφανιστεί. Ο πρωθυπουργός ήταν εκεί και η στάση του ήταν συνεπής» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προειδοποιώντας πως «η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στους νεκρούς δεν ωφελεί κανένα».

Για τη αντιπαράθεση που είχε ο ίδιος, μπροστά στις κάμερες, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι με κάτοικο της περιοχής, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε «προβληματισμένος» από τα λεγόμενα του πολίτη που είχε υποστηρίξει ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν ήταν παρούσες στο σημείο. 

Τελικά ο υπουργός φάνηκε να παραδέχεται ότι ο πολίτης είχε δίκιο. 

«Ζήτησα επιχειρησιακή εικόνα από όλα τα μέσα. Είναι αλήθεια πως στην περιοχή, στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκεί δηλαδή που μας είπαν πως δεν είδαν μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή, πράγματι, μέσα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν. Τα μέσα, όμως, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, επιχειρούσαν και διέσωσαν πολίτες μετά τη ζώνη του ενός μιλίου που επιχειρούσε το Λιμενικό Σώμα», σχολίασε ο Πάνος Καμμένος.

Σε ό,τι αφορά τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού πάντως, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι αυτά «δεν σταμάτησαν να πετάνε».

«Τα διαθέσιμα δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού με κατευθύνσεις από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος, πετούσαν συνεχώς και φώτιζαν την περιοχή το ένα μετά το άλλο. Ο κάτοικος είχε δίκιο στην αρχή, γιατί έλεγε πως τις απογευματινές ώρες δεν είδα κανέναν. Όντως, δεν ήμασταν εκεί τις απογευματινές ώρες, το ελικόπτερο άρχισε να πετάει μόλις σκοτείνιασε».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης στις δυνάμεις του στρατού που βρίσκονται στην περιοχή, τη φιλοξενία προς τους πυρόπληκτους και τις λοιπές παροχές. Σήμερα διατέθηκαν 50 διαμερίσματα στο Ζούμπερι για τη στέγαση πυρόπληκτων ενώ ξεκίνησε και η διάνοιξη κάποιων ρεμάτων στην περιοχή για την απρόσκοπτη κάθοδο των όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα.

Μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. 

Παράλληλα, όλα τα ελαφρά μέσα που διαθέτουν τα επιτελεία της αεροπορίας και του στρατού ξηρά, καθώς και τα drone, έχουν ενεργοποιηθεί για περιπολίες σε όλη την Ελλάδα. 

Για τον ίδιο σκοπό δίνονται καύσιμα σε αερολέσχες, για τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες περιπολίες για την προστασία των δασών και των κατοικημένων περιοχών. 

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προσφερθεί και για τη δημιουργία ΚΕΠ σε εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πυρόπληκτοι σε θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις. 

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια