Σεισμός

Σύγκρουση Ζουράρι με Κοτζιά για το Σκοπιανό: «Ακρωτηριάσατε το όνομα των Μακεδόνων»

Σύγκρουση Ζουράρι με Κοτζιά για το Σκοπιανό: «Ακρωτηριάσατε το όνομα των Μακεδόνων» Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Έντονη αντιπαράθεση του Κώστα Ζουράρι και του Νίκου Κοτζιά, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επιστημονικής Ημερίδας Ενημέρωσης που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών για το Σκοπιανό.

«Έχουμε πάθει σμίκρυνση κεφαλής με τη συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά o βουλευτής των ΑΝΕΛ, για να λάβει την απάντηση από τον Νίκο Κοτζιά πως «εδώ δεν είναι Βουλή».

«Εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάσατε στο καθ' ολοκληρίαν (...)Ακρωτηριάσατε το όνομα μας που είναι τμήμα της ταυτότητας μας» σημείωσε ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής. «Το στραβό όνομα, προκαλεί δυστυχίες», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Νίκος Κοτζιάς διαβεβαίωνε το ακροατήριό του ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τίθεται τέλος στον αλυτρωτισμό και σε κάθε διεκδίκηση αλλαγής συνόρων.

«Το όνομα άλλαξε, το απαραβίαστο των συνόρων διασφαλίστηκε και μπήκε τέλος στη συζήτηση περί δήθεν μειονοτήτων», πρόσθετε ο κ. Κοτζιάς. 

Ο υπουργός έκανε λόγο για «συμβιβασμό» και «κέρδη και για τις δύο πλευρές».

«Οι διακρατικές συμφωνίες είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού. Κάναμε μια συμφωνία με κέρδη και για τις δύο πλευρές. Η Ελλάδα κέρδισε την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ, μέσα από μια φιλειρηνική συμφωνία. Κέρδισε ακόμα την erga omnes χρήση του ονόματος».

«Ο φυσικός χώρος της ανάπτυξής μας είναι τα Βαλκάνια. Τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρη η περιοχή μπαίνει κι αυτή σε τροχιά ανάπτυξης. Όσο η Ελλάδα δεν λύνει τα προβλήματα με τους γείτονές της τόσο θα αφήνει άλλες δυνάμεις να παρεμβαίνουν στην περιοχή», είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Κατά τον ίδιο, η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν ακολουθεί μια πολιτική αδράνειας αλλά είναι μια «δημιουργική εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που ανοίγει δρόμους για τη χώρα».

Πολιτική
3

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«Έχουμε πάθει σμίκρυνση κεφαλής με τη συμφωνία» Για το δικό του το κεφάλι δεν ξέρω τι έχει πάθει (εξάλλου, για να εκπορεύεται από αυτό τόσο πολλή ακατάσχετη ναρκισιστική αρλουμπολογία, κάτι θα πρέπει να έχει πάθει, και μάλιστα προ πολλού, πριν την συμφωνία), τα δικά μας τα κεφάλια όμως ας τα αφήσει ήσυχα και ας μην ασχολείται με αυτά. Ασε που πολύ κατανοητές από τον μέσο Ελληνα τις βρήκα τις δηλώσεις του. Που πήγαν οι "μισγάγκειες απερινόητες" ;
Ο κ. Ζουράρις εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015 και επανεκλέχτηκε τον Σεπτέμβριο.Για ποιο πολιτικό έργο για την Ελλάδα αμείβεται επί 3μιση χρόνια ήδη από τους φόρους όλων μας ;Προσωπικά δεν θυμάμαι τίποτε άλλο, εκτός από τις φιλολογικές-φιλοσοφικές-ναρκισσιστικές δηλώσεις - από το ποδόσφαιρο μέχρι τα μέζεά του -, ενός πρώην αριστερού που έγινε δεξιός και με ανύπαρκτο τελικά πολιτικό αποτέλεσμα.Στην υπόθεση των Σκοπίων δε, είχε δηλώσει ότι αποδέχεται την χρήση της σύνθετης ονομασίας - και για αυτό προπηλακίστηκε τον Ιανουάριο φέτος στην Θεσσαλονίκη -, στήριξε εμμέσως την συμφωνία στην Βουλή και τώρα βγαίνει σαν ...πληγωμένος Μακεδονομάχος με την βοήθεια του ...καημένου Καμύ (που ως γνωστόν τον έχουν αφομοιώσει πλήρως οι Μακεδόνες).ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑ ΤΟ ...ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.Ας το σκεφτούν οι ψηφοφόροι και για αυτόν αλλά και άλλους.Μην λένε κάποιοι εδώ μέσα, ότι σε τίποτε δεν φταίνε οι ψηφοφόροι για αυτούς που εκλέγονται.