Σκληρό μήνυμα Μαξίμου στο Κρεμλίνο: Θα απαντάμε αποφασιστικά στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας

Σκληρό μήνυμα Μαξίμου στο Κρεμλίνο: Θα απαντάμε αποφασιστικά στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Έκτακτη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα. 

«Η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας», τόνισαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα μας «χάνει τη σημασία της στην παρούσα φάση, αναφορικά με τους προγενέστερους προγραμματισμένους όρους».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε «εκτάκτως» από το υπουργείο Εξωτερικών για τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ενώ ήταν σε εξέλιξη ημερίδα για τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μία ημέρα μετά τις νέες απειλές της Ρωσίας, διά στόματος Μαρίας Ζαχάροβα, ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, ο Μασλόφ προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν απελάσεις Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Ο Λαβρόφ είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα

Νωρίτερα, διπλωματικές πληγές δήλωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι «καλοδεχούμενος» στην Αθήνα. 

Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημείωναν η προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα ήταν προϊόν ρωσικού αιτήματος και πρωτοβουλίας. 

Οι απελαθέντες διπλωμάτες κατηγορήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν κρατικούς αξιωματούχους, ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων αλλά και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα, ώστε να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.

Η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε δύο ακόμα διπλωματικούς ακόλουθους της Ρωσίας, για την ίδια υπόθεση. 

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Άκουσα πως μετά τις δηλώσεις Μαξίμου στην Μόσχα δεν κοιμήθηκε κανείς. Ο Λαβρόφ είπιε τρία χαμομηλια, ο Πούτιν τέσσερα και ένα τήλιο. Μας τρέμουν, οταν τους τριζουμε έτσι τα δόντια, μας τρέμουν.
Η Δύση, εστω μαζι με αλλους, αλωνίζει στην χωρα μου απο την ιδρυση του Συγχρονου Ελληνικου Κρατους. Η Δυση εχει αφησει την υπογραφη της στον εμφυλιο (η ανταμοιβη της Δυσης για το 10% των Ελληνων που εχασαν την ζωη τους στον Β'ΠΠ και για την ισοπεδωμενη απο βομβαρδισμους και ανατιναξεις Ελλαδα), στην επταετια (που τα φαντασματα της δεν μπορουμε να ξεφορτωθουμε 40 χρονια μετα), και σε αλλες πονεμενες ιστοριες της συγχρονης Ελληνικης πραγματικοτητας.Μια μικρη χωρα καπου πρεπει να κολλησει, καποιου πρεπει να γινει η protégé. Το αντιτιμο μας ομως ειναι παντα τοσο ευτελες που, ναι, ειμαστε τοσο δυσαρεστοι για τον Πουτιν οσο κι ενα κουνουπι στον τοιχο (εννοω κατι ξεχασμενα ζαλισμενα απο κρυο, μηνα Νοεμβριο).
Που ακριβώς είδες μέσα σε όλα αυτά κάτι το επαναστατικό το οποίο υποτίθεται ότι κάνουν; Η αίσθησή μου είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση κάνουν το μίνιμουμ που απαιτείται από κάθε κυβέρνηση, οποιουδήποτε χρώματος.