Περικοπή 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις επιβεβαιώνει εγκύκλιος για το 2019

Περικοπή 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις επιβεβαιώνει εγκύκλιος για το 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Περικοπές ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις, προβλέπει, για το 2019, εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους φορείς του Δημοσίου.

Η εγκύκλιος εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να συντάξουν τους προϋπολογισμούς τους και να υποβάλουν τα αντίστοιχα αιτήματα επιχορήγησής για την επόμενη χρονιά.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, τα κονδύλια για τις συντάξεις πέφτουν στα 25,48 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2019, έναντι 28,859 δισεκατομμύρια για το 2018. 

Αξξίζει να σημειωθεί ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλεπόταν μικρότερη περικοπή, στα 25,637 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2019.

Περικοπή 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις επιβεβαιώνει εγκύκλιος για το 2019 Facebook Twitter

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις παλιές συντάξεις, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι μόλις το μισό των περικοπών (53%) που θα υποστούν οι συνταξιούχοι από τον Ιανουάριο του 2018. 

Οι περικοπές ξεπερνούν το πλεόνασμα των 3,28 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να έχει ο ΕΦΚΑ την επόμενη χρονιά, και πάνω στο οποίο βασίζονται οι προβλέψεις της κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα 6,641 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019.

Οικονομία
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε ένα παράλληλο σύμπαν στο μυαλό σου γεμάτο με πλυντήρια, μπορεί.Η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του έτους 2019, κατατίθεται τον Οκτώβριο στη Βουλή.Μέχρι τότε, το γνωστό «βάστα Σόιμπλε»... ή όποιος άλλος.
Ααα, εντάξει τότε, αν έχουμε ακόμα μέχρι τον Οκτώβριο, μπορεί να αλλάξει κάτι. Και δεν θα είναι η χειρότερη κυβέρνηση έβερ!ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΛΕΜΕ!!!