Εντός της εβδομάδας η απάντηση της Μόσχας στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα

Εντός της εβδομάδας η απάντηση της Μόσχας στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η απάντηση της Μόσχας για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έχει καλέσει για ενημέρωση τους Έλληνες ανταποκριτές.

Η Ρωσία έχει ήδη κάνει λόγο για «συμμετρική απάντηση» και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την απόφαση της Αθήνας.

«Σε θέματα όπως είναι οι απελάσεις διπλωματών υπάρχει η πάγια τακτική της συμμετρικής συνέπειας», εξήγησε πριν από μερικές ημέρες η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση.

Η Ελλάδα απέλασε τους δύο διπλωμάτες, καθώς κατηγορούνται ότι προέβησαν σε παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, με αφορμή το Σκοπιανό, οι οποίες κρίνονται ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Για τους ίδιους λόγους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε δύο ακόμα διπλωματικούς λειτουργούς της Ρωσίας.

Παράλληλα, η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο, φαίνεται ότι είναι στον «αέρα» μετά τις απελάσεις, όπως προκύπτει τουλάχιστον από δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με τον Σκάι, πως «η Ελλάδα, όπως διαχρονικά έπραττε, εξακολουθεί να επιθυμεί τη διατήρηση καλών σχέσεων με τη Ρωσία, να προωθεί τη φιλία των δύο λαών, τη συνεργασία των κυβερνήσεών τους και την φορέων της κοινωνίας των πολιτών εκατέρωθεν». Ωστόσο, αποσαφήνιζαν ότι αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει στη βάση της ισοτιμίας και με προϋπόθεση τον αμοιβαίο σεβασμό στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία των δύο χωρών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM