Η απάντηση των αδελφών Τσίπρα για τα δάνεια: Η συκοφαντία θα αντιμετωπιστεί στα δικαστήρια

Η απάντηση των αδελφών Τσίπρα για τα δάνεια: Η συκοφαντία θα αντιμετωπιστεί στα δικαστήρια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν τα  αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα, μετά το δημοσίευμα εφημερίδας για τα δάνεια της οικογένειας του Αλέξη Τσίπρα και τις αιτιάσεις της ΝΔ, κάνοντας λόγο για συκοφαντία και λασπολογία σε βάρος της οικογένειας.

Με δήλωσή τους ο Δημήτριος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα τονίζουν:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

Η ανακοίνωση Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας σε υψηλούς τόνους στη ΝΔ, λίγη ώρα αργότερα από την κοινή δήλωση των αδελφών Τσίπρα.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κ. Μαρινάκη» και «παρεμπιπτόντως αρχηγό της ΝΔ» και σημείωσε ότι «οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης» θα δοθούν από τους θιγόμενους «εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα, ευρισκόμενη σε «μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο» και «πανικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη - και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ - καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ωστόσο όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του.

Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός. Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε...».

Η δήλωση Σπυράκη

Νωρίτερα σήμερα, η Νέα Δημοκρατία μέσω της εκπροσώπου Τύπου της, Μαρίας Σπυράκη, ζήτησε απαντήσεις για την υπόθεση.

Όπως ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ «η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι' αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη».

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο», συνέχισε η κα Σπυράκη.

«Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Παραπολιτικά ανέφερε πως «η εταιρία ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε., στην οποία συμμετείχαν ως ομόρρυθμοι εταίροι τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσίπρας και Ζαννέτ Τσίπρα, κατάφερε το 2016, την περίοδο δηλαδή της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, να ρυθμίσει το δάνειό της, ύψους 243.544 ευρώ, και μάλιστα με ευνοϊκότατους όρους, δηλαδή με αποπληρωμή της οφειλής σε 49 μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις των 4.970 ευρώ η κάθε μία και κυρίως με συμφωνία σταθερής δόσης, με μόλις... 300 ευρώ τον μήνα, για τα πρώτα 2 χρόνια».

Ακολούθησε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την Νέα Δημοκρατία να ζητά απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα για το όσα αποκαλύπτονται στο ρεπορτάζ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με σκληρή ανακοίνωσημε προσωπικές βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογένειάς του και εν συνεχεία ακολούθησε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ΝΔ επιτέθηκε με νεότερη ανακοίνωσή της στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία ανταπάντησε το γραφείο του πρωθυπουργού. Ανακοίνωση με αφορμή των ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, εξέδωσε και η Τράπεζα Πειραιώς.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια