Λαβρόφ για απελάσεις: Η Ελλάδα κατηγορεί τη Ρωσία χωρίς στοιχεία, όπως κάνει όλη η Δύση

Λαβρόφ για απελάσεις: Η Ελλάδα κατηγορεί τη Ρωσία χωρίς στοιχεία, όπως κάνει όλη η Δύση Facebook Twitter
0

O υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στο πώς η ΗΠΑ και γενικότερα οι δυτικές χώρες κατηγορούν τη χώρα του χωρίς να έχουν επαρκή στοιχεία, βάζοντας στη λίστα αυτή και την Ελλάδα.

Αφορμή για το σχόλιο που έγινε στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ στο RT America, ήταν οι πρόσφατες απελάσεις ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Ο Λαβρόφ σχολίασε πως οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές χωρίς όμως να έχουν στην πραγματικότητα δώσει επαρκή και πειστικά αποδεικτικά στοιχεία ενώ είπε πως το ίδιο κάνει και η Βρετανία τώρα με την υπόθεση δηλητηρίασης πρώην Ρώσου πράκτορα.

Όμως λέει πως αυτό έχει σχεδόν γίνει «μεταδοτικό» και πως και άλλες χώρες αρχίζουν χωρίς στοιχεία να κατηγορούν με ευκολία τη Ρωσία βάσει του τι είναι πιθανόν να έχει συμβεί. Μια από αυτές είναι και η Ελλάδα, λέει χαρακτηριστικά.

«Τα τελευταία γεγονότα από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του "πολύ πιθανού", χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως χθες οι Financial Times έγραψαν ότι η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε την πόλη, στην οποία εκτυλίχθηκε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM