Την Παρασκευή αναμένεται να ενημερωθεί ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ένα πάρα πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα, και πρόσθεσε ότι αναμένει να ενημερωθεί αύριο. 


Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι δια του κ. Τσίπρα, έστειλε στον Τούρκο πρόεδρο το μήνυμα ότι «για να μπορέσει να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού θα πρέπει να εναρμονιστούμε απόλυτα με όσα και ο ΓΓ του ΟΗΕ διαπιστώνει και αυτό είναι πως δεν μπορεί να συνεχίσει η ύπαρξη αναχρονιστικών συνθηκών εγγύησης ιδιαίτερα σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ».

 

Νωρίτερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στο ζήτημα του Κυπριακού είπε ότι στη συνάντηση με τον Ερντογάν «τονίστηκε η σημασία που έχει η συνέχιση των συνομιλιών στο πλαίσιο Γκουτέρες και συμφωνήσαμε να υπάρξει στο αμέσως επόμενο διάστημα στενή επαφή των υπουργών μας Εξωτερικών για το θέμα αυτό».

 

Για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι εξέφρασε τις ευχαριστίες, γιατί στο κοινό ανακοινωθέν ΕΕ- ΝΑΤΟ, αλλά και στις δηλώσεις, που προέβη ο κ. Τουσκ μετά, ξεκαθαρίζει ότι η συνεργασία και με τα μη μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι αγαστή και χωρίς εξαιρέσεις.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ