Την Παρασκευή η ενημέρωση Τσίπρα σε Αναστασιάδη για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Την Παρασκευή η ενημέρωση Τσίπρα σε Αναστασιάδη για τη συνάντηση με τον Ερντογάν Facebook Twitter
1

Την Παρασκευή αναμένεται να ενημερωθεί ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ένα πάρα πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα, και πρόσθεσε ότι αναμένει να ενημερωθεί αύριο. 


Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι δια του κ. Τσίπρα, έστειλε στον Τούρκο πρόεδρο το μήνυμα ότι «για να μπορέσει να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού θα πρέπει να εναρμονιστούμε απόλυτα με όσα και ο ΓΓ του ΟΗΕ διαπιστώνει και αυτό είναι πως δεν μπορεί να συνεχίσει η ύπαρξη αναχρονιστικών συνθηκών εγγύησης ιδιαίτερα σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ».

Νωρίτερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στο ζήτημα του Κυπριακού είπε ότι στη συνάντηση με τον Ερντογάν «τονίστηκε η σημασία που έχει η συνέχιση των συνομιλιών στο πλαίσιο Γκουτέρες και συμφωνήσαμε να υπάρξει στο αμέσως επόμενο διάστημα στενή επαφή των υπουργών μας Εξωτερικών για το θέμα αυτό».

Για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι εξέφρασε τις ευχαριστίες, γιατί στο κοινό ανακοινωθέν ΕΕ- ΝΑΤΟ, αλλά και στις δηλώσεις, που προέβη ο κ. Τουσκ μετά, ξεκαθαρίζει ότι η συνεργασία και με τα μη μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι αγαστή και χωρίς εξαιρέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Λοιπόν Θέμο μου -εεε σωστά, Νικο μου ήθελα να πω- πρέπει να κλείσει πια αυτο το ζήτημα: Δώσε την ΑΟΖ στους Τουρκους, τι τα θέλεις άλλωστε τα πετρέλαια; Στον 21ο αιώνα ζούμε, γιου νόου; Χελλόου; Κλάϊμαιτ τσέϊντζ; Άσε λοιπόν τα γινάτια, όλοι μια οικογένεια είμαστε"