Τσίπρας: Πληγή για όλο το ΝΑΤΟ η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τσίπρας: Πληγή για όλο το ΝΑΤΟ η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
1

«Πληγή για όλο το ΝΑΤΟ η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που πρέπει να επουλωθεί με την άμεση επιστροφή τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.

«Αποτελεί πληγή για όλο το ΝΑΤΟ το πρωτοφανές γεγονός ότι δύο στρατιώτες ΝΑΤΟικής χώρας βρίσκονται υπό κράτηση από άλλη ΝΑΤΟική χώρα για πάνω από 4 μήνες επειδή πέρασαν εκ παραδρομής, κατά λίγα μέτρα στο έδαφός της και μάλιστα χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», επισήμανε ο  πρωθυπουργός στην παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, καλώντας την Τουρκία «να επουλώσει την πληγή με την άμεση επιστροφή των δύο στρατιωτών».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας πως «αποτελεί μόνιμη πληγή για τη Συμμαχία, το γεγονός ότι η γείτονάς μας επιμένει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην περιοχή και να επιδιώκει την εξαίρεσή του Αιγαίου από επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, σε βάρος των συλλογικών μας δυνατοτήτων».

Ως απόδειξη του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας ανέφερε τη βελτίωση των σχέσεών μας με τους βόρειους μας γείτονες, που είναι η έμπρακτη επιβεβαίωση της στρατηγικής σημασίας που αποδίδει στην - υπό σαφείς όρους και προϋποθέσεις - ενσωμάτωση των χωρών των Δυτ. Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αν αυτό είναι επιλογή των λαών τους.

Επίσης, απόδειξη του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας είναι η εντεινόμενη συνεργασία με την Τουρκία στη διαχείριση προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών και στον τομέα της ασφάλειας, ειδικά μετά την απεχθή, απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία που δεν αφορά μόνο τις δύο χώρες μας, αλλά τη συλλογική ευρωατλαντική ασφάλεια στο σύνολό της», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια