Το κοινοβούλιο των Σκοπίων υπερψήφισε για δεύτερη φορά τη συμφωνία των Πρεσπών

Το κοινοβούλιο των Σκοπίων υπερψήφισε για δεύτερη φορά τη συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
0

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ υπερψήφισε σήμερα με 69 ψήφους υπέρ και μία αποχή τον νόμο που επικυρώνει τη συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας, μετέδωσε το MIA, το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Ήταν η δεύτερη ψηφοφορία για τον εν λόγω νόμο αφού ο πρόεδρος Γκεόργκε Ιβάνοφ αρνήθηκε να υπογράψει το διάταγμα για τη δημοσίευσή του την πρώτη φορά που τον είχε υπερψηφίσει το κοινοβούλιο, στις 20 Ιουνίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ δήλωσε, σύμφωνα πάντα με το MIA, πως ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να υπογράψει το διάταγμα μετά την δεύτερη ψηφοφορία του κοινοβουλίου.

«Από την ανεξαρτησία της χώρας, το κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 897 διεθνείς συμφωνίες, από τις οποίες μόνον οι επτά έχουν ολοκληρωθεί από τον πρόεδρο», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Το MIA προσθέτει πως ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο νόμος μπορεί να σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με τη δική του μόνο υπογραφή, μαζί με τον Νόμο για τη Χρήση των Γλωσσών, που ο πρόεδρος δεν έχει επίσης υπογράψει.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM