Νέα δημοσκόπηση: Στο 14,1% το προβάδισμα της ΝΔ - Υπέρ των πρόωρων εκλογών το 38%

Νέα δημοσκόπηση: Στο 14,1% το προβάδισμα της ΝΔ - Υπέρ των πρόωρων εκλογών το 38% Facebook Twitter
3

Με μεγάλες απώλειες εμφανίζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σε νέα δημοσκόπηση που καταγράφει τη δημοφιλία κομμάτων μετά τις τελευταίες εξελίξεις και συμφωνίες.

Από την έρευνα της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Τα Νέα», φαίνεται πως υπάρχει έντονη αποδοκιμασία της συμφωνίας για το Σκοπιανό αλλά και αυτής του Eurogroup.

Το 72% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και μόνο το 23% τη βλέπει θετικά.  Στη Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό είναι στο 83%.

Η συμφωνία στο Eurogroup αξιολογείται αρνητικά από το 57% των ερωτηθέντων (έναντι 25%).

Η ΝΔ είναι στο 36,7% στην εκτίμηση ψήφου , διευρύνοντας την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 14,1 μονάδες (22,6 %).

Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%.


Οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.

Υπέρ των πρόωρων εκλογών είναι το 38% ενώ το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση. Το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης, με 42%. Ωστόσο το 56% των πολιτών εκφράζουν αρνητική άποψη με τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα να είναι 26% και 72%.

Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 38% στις θετικές απόψεις (59% αρνητική).

Ο Βασίλης Λεβέντης το 33% των θετικών απόψεων (63%) αρνητικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ακολουθεί με 32% (65% αρνητική άποψη).

ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 27% θετικών απόψεων (63%).

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Είναι σαφές ότι η ΝΔ θα βγει αυτοδύναμη. Παρόλο που η αντιπολιτευτική της στρατηγική είναι για τα πανηγύρια, ο κόσμος έχει σκάσει από τον σανό που έφαγε. Δεν είναι τυχαίο που ο Τσίπρας και λοιποί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν ξεπατωθεί να διαλαλούν παντού πόσο φιλοευρωπαίοι είνανι, πάντα λέει ήταν, τι καλή κυρά Μέρκελ , ότι θέλουν τα παιδιά....πρόσφυγες να πάρουμε θέλετε; Βεβαίως. Γραβάτα να βάλουμε;; Να δείτε! Την Μακεδονία να ξεπουλήσουμε;;;; Χαράς το πράγμα.Έρχεται η ώρα που θα λογοδοτήσουν. Και δεν θα λογοδοτήσουν στον λαό, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας. =====================
Το επαναλαμβάνεις σε πολλά σχόλια αυτό το τροπάριο με την λογοδοσία, ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? Θα τους τιμωρήσει ο Κούλης μωρέ? Εαν δηλαδή γίνει ο σωτήριος Πρωθυπουργός. Λοιπόν ας σε βοηθήσω: όσο τιμωρήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι, άλλο τόσο θα τιμωρηθούν και οι τωρινοί. Δηλαδή ελάχιστοι. Είναι ενωμένοι σαν "κλάδος". Και εδώ που τα λέμε αν εξαιρέσεις κάτι κοτσάνες που πέτανε μερικά στελέχη, το ότι παίρνουν πολλούς μετακλητούς και κάποια μικροπράγματα, κάνα σκάνδαλο σοβαρό δεν θα βρούμε. Υπάρχουν άλλες παλιές καραβάνες που κρατάνε τα ηνία. Άλλωστε μόνο Τσοχατζόπουλος και συνεργάτες του, κάποιοι Δήμαρχοι και κάποια στελέχη Δημοσίου εδιώχθησαν ποινικά. Οι υπόλοιποι ατιμώρητοι και κουνάνε και το δάχτυλο σε διάφορα θέματα, πχ Σημίτης που τον θεωρώ τον χειρότερο μακράν. Όσο για την εθνοσωτήρια ΝΔ (του Κούλη δυστυχώς), μπορεί ίσως να κερδίσει τις Εκλογές αλλά αυτοδύναμη (χαχα) ΔΕΝ θα είναι ούτε στα όνειρα του! Ούτε ο Σύριζα το 2015 με την τεράστια δυναμική που είχε τότε δεν το κατάφερε αυτό, πάνε αυτές οι εποχές οι παλιές για τα κόμματα πλέον.