Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Πρέσπες και το Eurogroup

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Πρέσπες και το Eurogroup Facebook Twitter
EUROKINISSI
9

Ενισχύονται τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και το πρόσφατο Eurogroup.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται πλέον με 11,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Στην έρευνα καταγράφεται η συσπειρωτική επίδραση που είχε η συμφωνία με την ΠΓΔΜ στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η απογοήτευση των μισών Ελλήνων για την έκβαση του Eurogroup.

Διευρύνεται η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

 

Η ΝΔ προηγείται πλέον στην πρόθεση ψήφου με 31% έναντι 19,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κίνημα Αλλαγής και Χρυσή Αυγή καταγράφουν αμφότερα 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένει η Ένωση Κεντρώων (2%) αλλά και οι κυβερνητικοί εταίροι ΑΝΕΛ που μετά βίας αγγίζουν το 1,5%.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 35 ποσοστιαίες μονάδες με 58% για τη ΝΔ και 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαισιοδοξία για τη συμφωνία στο Eurogroup

 

Ένας στους δύο Έλληνες (49%) θεωρούν αρνητική την έκβαση του τελευταίου Eurogroup όπου επιμηκύνθηκε μεν ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων, χωρίς ωστόσο να περικοπεί το ελληνικό χρέος, όπως ήλπιζε η κυβέρνηση.

Στον αντίποδα το 37% δηλώνει αισιόδοξο ενώ το 14% δεν παίρνει δημοσίως θέση.

Απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών

 

Το 62% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την προκαταρκτική συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό ενώ το 27% διατηρεί θετική γνώμη.

Την ώρα που μόλις οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν τη συμφωνία (51%) και τέσσερις στους δέκα την απορρίπτουν στη Νέα Δημοκρατία το κλίμα είναι σαφώς πιο συσπειρωτικό με το 86% να την αντιμετωπίζει «αρνητικά» ή «μάλλον αρνητικά».

Πολιτική
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ε ναι, διότι ο Έλληνας αν τον χαλάσει το κυβερνών κόμμα θα γυρίσει πάλι στα ίδια ξεχνώντας ότι εκείνοι μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Λες και δεν υπάρχουν άλλα κόμματα, πρέπει να γυρνάει πάλι στα παλιά. Κι αν τον απογοητεύσει και η ΝΔ (δηλαδή σίγουρα) τότε θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Μετά κοροϊδεύουμε τους Αμερικάνους και τους λέμε χαζούς.
Θέλει μεγάλο ταλέντο για να κάνεις τη Ν.Δ. το κόμμα που ευθύνεται για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας μετά την κατασπατάληση χρήματος από το 2004-2009 τόσο ελκυστικό. Και επίτηδες να το έκανε, με σύμβουλο τον καλό του φίλο Κωστάκη, τόσο δεν θα τα κατάφερνε.
Εντάξει θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ,αλλά φτάνει;Με προβληματίζει ότι η ΝΔ συνεχίζει να είναι φοβικό κόμμα.Πάντα ήταν ΝΔουλα και σήμερα επί Κυριάκου πιο πολύ από ποτέ.Φανταστείτε να έφερνε η ΝΔ ότι έχει φέρει ο Τσίπρας στα οικονομικά.Ακόμη και πιο ήπια να είναι τα μέτρα θα κλείνει η Αθήνα κάθε μέρα.Είναι αρκετά δυνατοί αυτή τη φορά ,ώστε να αντέξουν τους κραδασμούς;Δεν το νομίζω.Οι συνδικαλιστές μαζί του,οι δημόσιοι υπάλληλοι μαζί του,οι επαγγελματίες φοιτητές μαζί του,πολλοί "μεγαλοεργολάβοι" πλέον και τα Μ.Μ.Ε. τους.. μαζί του,για να μην ξεχάσω και τους Ευρωπαίους που έχουν βρει τον ιδανικό Yes-Man.Όλα αυτά γιατί η ΝΔ κάνει κομματικό αγώνα,όχι ιδεολογικό.Θέλει απλά να αλλάξει η κυβέρνηση ,όχι να χτυπήσει τις παραδοσιακές θέσεις του Σύριζα και της αριστεράς.Τώρα που και οι τυφλοί είδαν ,ήταν το ιδανικό σημείο να δοθεί καίριο χτύπημα στη μεταπολιτευτική "αριστερίλα" και να γίνει μια προσπάθεια μαζικής μεταστροφής του πληθυσμού προς τον φιλελευθερισμό.Αν δεν το κάνει αυτό,τότε δεν θα είναι ο σύριζα "αριστερή παρένθεση". Παρένθεση θα είναι ο Μητσοτάκης ,όπως ο πατέρας του και θα φάμε το "απλό παιδί της διπλανής πόρτας" καμία εικοσαετία ακόμη.
Συγνώμη, αλλά έχουμε 2018 και όχι 2015.Δεν ξέρω αν σας το είπαν αλλά η πολιτική του Σύριζα είναι ακραία νεοφιλελεύθερη. Έχουμε το εξης πετυχημένο σχήμα, νεοφιλελεύθερη αριστερίλα. Δεν έχουμε πλέον νεοφιλελεύθερους με πουκάμισο και λουστρίνι αλλά με Τζίβα, μπάφο και ΜΚΟ. Μια χαρά ξένες επενδύσεις εξωτερικών συμφερόντων έχουμε, ελαστικές σχέσεις εργασίας, χαμηλότερους μισθούς, υψηλό κόστος ζωής, υπερφορολολόγηση των χαμηλών στρωμάτων, κακό σύστημα υγείας, χάλια ΜΜΜ και μπόλικη «μαύρη εργασία».Ποιός ήταν το φιλολαϊκό μέτρο του Σύριζα; Η φορολοταρία (για τους Συριζαίους) ή το σήμα του Pride στη Βουλή;
Ε πες μας πως οι ΜΚΟ είναι εφεύρεση του ΣΥΡΙΖΑ να τρελαθούμε τελείως...Επίσης, δε νομίζω ότι υποστηρίζει κανένα από τα δύο κόμματα, ηρέμησε λίγο που βγήκε το γαλάζιο παιδί από μέσα σου. Περνούσαμε ζωή χαρισάμενη επί ΝΔ (με τα δάνεια φυσικά) και χαλάστηκες που της άσκησε κριτική.
Αφενός,ο φιλελευθερισμός δεν αφορά μόνο τα οικονομικά.Έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεσαι τις ατομικές πολιτικές ελευθερίες,πόσο σέβεσαι όσους διαφωνούν μαζί σου,αν είσαι υπέρ της διάκρισης των εξουσιών,αν σέβεσαι τη δικαιοσύνη ως ξεχωριστή αρχή,αν σέβεσαι την ελευθερία έκφρασης των μέσων μαζικής ενημέρωσης,πόσο εναντία στη κοινωνική βια είσαι-αν είσαι κλπ.Ο σύριζα έχει ολοκληρωτικές θέσεις σε βασικά ζητήματα.Επιπροσθέτως,στην οικονομική πολιτική ΔΕΝ είναι φιλελεύθεροι.Τα σκληρά μέτρα δεν είναι φιλελευθερισμός.Η λογική της υπερφορολόγησης για να:1)Δοθούν επιδόματα της πείνας σε λίγους,ώστε να παρουσιάσουμε ένα φαινομενικό "κοινωνικό" κράτος.2)Συντηρηθεί ένα τεράστιο κράτος με άχρηστες υπηρεσίες και οργανισμούς,αλλά και ΔΕΚΟ που δεν έχει κανένα νόημα να μείνουν δημόσιες ,όπως η ΕΡΤ,ο ΟΣΕ,τα ΕΛΤΑ.Έτσι εξασφαλίζεται και ηρεμία και κομματικός στρατός. 3)Μη γίνει σύγκρουση με συγκεκριμένες συντεχνίες/ομάδες επαγγελματιών.Όλα αυτά δεν είναι "φιλελεύθερα".Αν έχεις έλλειμμα κόβεις τις παροχές και τα έξοδα δεν ξεζουμίζεις τη μεσαία τάξη,ώστε να βρεις πλεόνασμα.
Διαπιστώνω με τρόμο πως οι συμπολίτες μου εκτός από τον κύκλο του νερού, αγνοούν εντελώς και τον κύκλο της οικονομίας. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει μεγάλα προβλήματα και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα στη χώρα.
Όντως έχεις στρεβλή άποψη για το τι είναι οικονομικός φιλελευθερισμός και προφανώς φταίει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.Σου επαναλαμβάνω,λοιπόν."Μια χαρά ξένες επενδύσεις εξωτερικών συμφερόντων έχουμε, ελαστικές σχέσεις εργασίας, χαμηλότερους μισθούς, υψηλό κόστος ζωής, υπερφορολολόγηση των χαμηλών στρωμάτων, κακό σύστημα υγείας, χάλια ΜΜΜ και μπόλικη «μαύρη εργασία». Πηγή: www.lifo.gr"Όλα αυτά που αναφέρεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φιλελεύθερη οικονομική πολιτική.Αποδεικνύεις αυτό που λέω οτι ο μέσος Ελληνας έχει ακόμη την άποψη του ανταρσυα και του ΚΚΕ για το τι εστί φιλελευθερισμός.Περιμένω με αγωνία να μου εξηγήσεις και τον κύκλο νερού τώρα.
Τόσο φιλελεύθεροι όσο ήταν η στάση τους στην ιθαγένεια, το σύμφωνο συμβίωσης, την ταυτότητα φύλου και το Μακεδονικό?Νομίζω δεν έχετε συνειδητοποιήσει οτι αυτή η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα, όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο ακροδεξιό που δεν έχει καμία σχέση με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.Με τον οικονομικό φιλελευθερισμό, μπορεί.