Παυλόπουλος: Η Ελλάδα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ στην Ανατολή

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ στην Ανατολή Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«H Ελλάδα σήμερα, από γεωστρατηγική άποψη, αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ στην Ανατολή, είναι ο φύλακας των συνόρων και του εδάφους της ΕΕ», επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

«Ο ρόλος της μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι πολύ πιο ισχυρός γιατί η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας, το αντιλαμβάνονται πια όλοι. Επομένως, ο ρόλος αυτός είναι πρωταρχικός και εντός της ΕΕ και εντός του ΝΑΤΟ», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την απονομή πτυχίων σε σπουδαστές του ινστιτούτου διαρκούς επιμόρφωσης «Λόρδος Βύρων». 

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ο «πυλώνας Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ -που έμεινε ατροφικός μέσα στα χρόνια- να ενισχυθεί και να γίνει ακόμα πιο στιβαρός στο μέλλον». 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστίασε στην ανάγκη της εις βάθος γνώσης του «Διεθνούς Δικαίου όχι μόνο ως προς το πεδίο των Συνθηκών (της Συνθήκης της Λωζάνης, της Συνθήκης των Παρισίων, κλπ), αλλά και του Δικαίου της Θάλασσας, κατά τη Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι του 1982, που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στον σύγχρονο κόσμο». 

«Δεν νοείται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας να μην γνωρίζουν, πέρα από τις γνώσεις που απέκτησαν στις παραγωγικές Σχολές, τι είναι εκείνο που συμβαίνει σήμερα μέσα από μια ραγδαία εξέλιξη του κόσμου», τόνισε και εξήρε τον ρόλο του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης προς την κατεύθυνση αυτή.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM