Συνωμοσίες, αποστασίες και ίντριγκες - Αυτά βλέπει η κυβέρνηση πίσω από την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Συνωμοσίες, αποστασίες και ίντριγκες - Αυτά βλέπει η κυβέρνηση πίσω από την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
1

Έναν νέο σενάριο επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη.

Το πλήγμα θεωρείται βαρύ καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πλέον στις 152 έδρες και είναι λογικό αυτή η μείωση να φέρνει ανησυχία.

Η ανεξαρτητοποίησή του Γιώργου Λαζαρίδη έρχεται λόγω των διαφωνιών του με την συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό και κανονικά δεν θα έπρεπε να αιφνιδιάσει καθώς ο βουλευτής απλά φαίνεται να παραμένει σταθερός στην πάγια θέση των ΑΝ.ΕΛ.

Όμως το Μαξίμου έσπευσε να δώσει διαφορετική διάσταση στη νέα αυτή εξέλιξη και με ένα συνωμοσιολογικό non paper έκανε αναφορά σε αποστασία.

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί» αναφέρει η κυβέρνηση.

 «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».

Τέλος τόνιζε «ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Κοτζιάς ο οποίος έσπευσε να ενισχύσει το σενάριο.

Για "οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας" που βρίσκεται "σε εξέλιξη" κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με ένα tweet στον προσωπικό του λογαρισμό. Και, όπως αναφέρει, «με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων». Συμπληρώνει δε: «Κάποιοι έχουν σε τέτοια σχέδια μεγάλη παράδοση».

Σειρά πήρε η Ράνια Σβίγγου...

Για «λυσσαλέα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με τελευταίο επεισόδιο, αυτό της ανεξαρτητοποίησης του κ. Λαζαρίδη» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο «Ραδιόφωνο 24/7».

Η κ. Σβίγκου σημείωσε επίσης, ότι η επίθεση επιχειρηματικών συμφερόντων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, δεν είναι καινούρια «αλλά μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις για τη χώρα και την οικονομία, ο πόλεμος αυτός περνά σ' ένα άλλο επίπεδο».

«Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τη ΝΔ, αλλά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στηρίζουν, δεν είναι η συμφωνία με την πΓΔΜ. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση όσο το δυνατόν νωρίτερα» υπογράμμισε, τονίζοντας παράλληλα, ότι «ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξηγήσει τι έχει μεσολαβήσει και τι τελικά τον ωθεί σε αυτήν την ανεξαρτητοποίηση. Και γιατί ανεξαρτητοποιείται και δεν παραιτείται από την έδρα του. Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να τα απαντήσει ο ίδιος και έχει αργήσει να το κάνει».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και μάλιστα πολιτικά η κυβέρνηση είναι και πιο ισχυρή από ποτέ, με δεδομένο το νέο περιβάλλον στο οποίο εισέρχεται η χώρα και τις νέες δυνατότητες που ανοίγει η έξοδος από τα μνημόνια και η ρύθμιση για το χρέος».

Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση είναι «στην καλύτερή της στιγμή» από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και σήμερα «ακριβώς επειδή έχει πετύχει το βασικό στόχο της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια» .

«Αυτό είναι κάτι που ο κ. Μητσοτάκης, όσες φορές και αν μιλήσει για 4ο, 5ο, 6ο ή 14ο μνημόνιο, δεν μπορεί να το υποτιμήσει και δεν μπορεί να το αποκρύψει» είπε.

Και ακολούθησε ο Τσίπρας από το Λονδίνο με το μπερδεμένο «Too hard to die»

«Είμαστε όπως η ταινία ''Too hard too die'' πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραίτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη που περιορίζει την κυβερνητική πλειοψηφία στους 152 βουλευτές, κοντά στο όριο απώλειας της δεδηλωμένης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ, «δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη, παρά τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Και μια και βρισκόμαστε στη Βρετανία μια εξαιρετική ταινία ήταν το "Τοο hard to die"... Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και οι ΑΝΕΛ στο παιχνίδι...

Με μια πολύ σκληρή δήλωση, οι ΑΝΕΛ αντέδρασαν στην κίνηση Λαζαρίδη και μεταξύ άλλων του ζητείται να παραδώσει την έδρα του, αλλιώς λένε πως θα θεωρηθεί «αποστάτης».

«Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Ελληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό ενώπιον δύο υπουργών» προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης και καταλήγει: «Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα, η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

«Σε πανικό οι ένοικοι του Μαξίμου»

 

Απαντώντας στις κυβερνητικές τοποθετήσεις, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «πανικό των ενοίκων του Μαξίμου», οι οποίοι, όπως σημειώνει, συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση καταρρέει.

«Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις... το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Νέα αποστασία" (ενώ η ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ της κ. Μεγαλοοικονόμου από την ΕΚ δεν είναι αποστασία, αλλά αποτέλεσμα αγνής εγκεφαλικής ιδεολογικής επεξεργασίας, πράγμα που δεν ισχύει για τον κ. Λαζαρίδη)."Πολιτική ανωμαλία με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων" "Επιχειρηματικά συμφέροντα"Και στη μέση ο Μητσοτάκης (για να "δένει" η "ΝΕΑ αποστασία" με την "παλιά") και η ΝΔ.Όλα αυτά δε, επειδή ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λαζαρίδης για το ονοματολογικό, τηρώντας την "επίσημη" θέση των ΑΝΕΛ ! Νομίζω εντοπίζεται μια σύγχυση πανικού ή μεθοδικός - "κατασκευαστικός" μηχανισμός προπαγάνδας.Ας διαλέξουν !