Τόσκας: Η ομάδα ΔΕΛΤΑ έπραττε με τρόπο ανάλογο με τους αναρχικούς

Τόσκας: Η ομάδα ΔΕΛΤΑ έπραττε με τρόπο ανάλογο με τους αναρχικούς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
4

Με τον τρόπο που λειτουργούν οι αναρχικοί παραλλήλισε ο Νίκος Τόσκας τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε η ομάδα ΔΕΛΤΑ.

«Μην παρασύρεστε επειδή την ίδρυσε ο Χρυσοχοΐδης, άνθρωπος της παράταξής σας. Στη συνέχεια εξελίχθηκε και έπραττε με τρόπο ανάλογο με τους αναρχικούς, όχι με κανόνες βάσει των οποίων πρέπει να ενεργούν τα όργανα του κράτους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απευθυνόμενος στη βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο κ. Τόσκας κάλεσε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να επανεξετάσει τη θέση της για επανίδρυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και τόνισε: «Ήταν μια δύναμη που είχε ξεφύγει από τον σκοπό της και έπραττε έξω από κάθε κανόνα».

 

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε την κριτική του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στη Βουλή για την ομάδα ΔΕΛΤΑ. 

«Αναρχικοί είναι οι Ρουβίκωνες που «χαϊδεύετε» κ. Τόσκα. Δεν είναι τα παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας! Λίγη τσίπα επιτέλους...» έγραψε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δελτάδες και αναρχομπαχαλάκηδες τα ίδια είναι. Απλά με στολή και προστασία κρατική. Ό,τι πιο "μπάτσοι" υπήρχαν σε ολόκληρο το αστυνομικό Σώμα, οι χειρότεροι όλων, αυτά τα 150-200 άτομα που αποτελούσαν την Ομάδα, αυτά είναι που χώσανε στην Δέλτα. Ήταν εκτός ελέγχου. Δρούσαν εκτός νομίμων ορίων. Ιδρύθηκε η Δέλτα για ένα σκοπό: διαλύστε διαδηλώσεις. Και το έκαναν. Με κάθε δυνατό μέσο όμως το έκαναν δίχως να λογοδοτούν. Ήταν η προσωποποίηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας. Υπάρχει σοβαρός λόγος που όταν ο Σύριζα το 2015 διέλυσε την Δέλτα, η πλειοψηφία των πολιτών τάχθηκε υπερ της απόφασης (κάτι που δεν θα έλεγα πως ισχύει κιόλας με κάθε απόφαση που παίρνει/έχει πάρει η κυβέρνηση). Τα ΜΑΤ είναι υπεραρκετά. Και πιο ελέγξιμα. Άλλο το τι εντολές έχουν άνα περίσταση. Όσο για τα Εξάρχεια πάρτε το όλοι χαμπάρι. Δεν θα υπάρξει ποτέ ριζική αλλαγή της κατάστασης. Πέρασαν δεκαετίες ολόκληρες και πολλές Κυβερνήσεις και κανένας δεν μπόρεσε κάτι σοβαρό να κάνει. Μου φαίνεται θα απαιτούνταν αντικατάσταση του πληθυσμού. Μόνο τώρα μονάχα λόγω των διασυνδέσεων του Σύριζα στον αναρχικό χώρο έχει λίγο ηρεμήσει η περιοχή, μειώθηκε η συχνότητα πρόκλησης επεισοδίων δηλαδή. Αλλά ακόμα και ο Σύριζα δεν είναι σε θέση να τους σταματήσει ολοκληρωτικά. Εδώ μέχρι και οι ίδιοι αγανακτούν μερικές φορές μαζί τους καθώς αρκετοί είναι εναντιον τους.... Στον Ρουβίκωνα μονάχα γίνανε 120 συλλήψεις ως σήμερα σύμφωνα με τον Τόσκα και απορώ: πόσα στο καλό άτομα είναι? Πιστευω είναι καμιά 200-300αρια άνθρωποι ακόμα. Αντιπολίτευση και κριτική μπορούμε στον Τόσκα σε άλλα πράγματα να κάνουμε. Σαυτό το ζήτημα όμως έχει δίκιο. Δεν χρειάζεται καμία Δέλτα πάλι. Ορθώς πήγε στον αγύριστο.
Όσο αντιπαθής και ανίκανος κι αν είναι ο Τόσκας, δυστυχώς στο συγκεκριμένο θέμα έχει δίκιο. Ο Κικίλιας και όποιος άλλος διαφωνεί, δεν έχει παρά να κάνει μια βόλτα από την περιοχή των Εξαρχείων για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι και οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων συμπεριφέρονται ακριβώς όπως και οι μπαχαλάκηδες, όπως και οι δελτάδες παλαιότερα.