Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας - Εκτός ΑΝΕΛ ο Δ.Καμμένος που ψήφισε «ναι»

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας - Εκτός ΑΝΕΛ ο Δ.Καμμένος που ψήφισε «ναι» Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε υποβάλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και 75 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν συνολικά 280 βουλευτές.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν συνολικά 127 βουλευτές ενώ την καταψήφισαν 153 βουλευτές.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής, με αποτέλεσμα η πρόταση να απορριφθεί με 153 αντί για 154 «όχι».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου που έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος τον βουλευτή.

Τσίπρας: Το πρόβλημά σας είναι ότι έχουμε καλή συμφωνία

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει για πολιτικό κυνισμό τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της.

«Το τελευταίο που απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη, είναι όσα αναγράφονται στην πρόταση δυσπιστίας (...) ούτε η θέση της χώρας, ούτε η αποκατάσταση του ηγετικού της ρόλου στα Βαλκάνια, ούτε η οριστική ρύθμιση του χρέους και η ανάκαμψη της οικονομίας», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Το μόνο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία είναι η πτώση της κυβέρνησης, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το πρόβλημα σας δεν είναι ότι έχουμε κακή συμφωνία αλλά ότι έχουμε συμφωνία και είναι και καλή», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για ασυνέπεια στη θέση και στη στάση του απέναντι στο Σκοπιανό.

Μητσοτάκης: Νόμπελ πολιτικής απάτης στον Τσίπρα

Προειδοποιώντας πως από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, θα προκύψουν τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να αρθούν αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ενδεικτικά στην διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έψαχνε για μία λύση με κάθε τρόπο, χωρίς τακτική ή κόκκινες γραμμές».

«Επειδή κάτι διαβάζω για Νόμπελ Ειρήνης, εδώ σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης», είπε χαρακτηριστικά.

Ασχολίαστη δεν έμεινε ούτε και η χρονική σύμπτωση της ψήφισης «ενός "τέταρτου μνημονίου" και της διαδικασίας express στο σκοπιανό», κατά τον αρχηγό της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα συμψηφισμού των εντυπώσεων και αναρωτήθηκε αν με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται μία κάλυψη των δεσμεύσεων προς τους εταίρους («μείωση αφορολόγητου, μειώσεις στις συντάξεις, και αυξήσεις στις εισφορές») με τις αντιδράσεις για το Σκοπιανό.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε την κυβέρνηση πως για το Σκοπιανό «έχουν άποψη όλοι οι Έλληνες» και τόνισε ότι «από αύριο η Ιστορία θα γράψει ότι ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα αυτά που όλοι οι προκάτοχοί του είχαν πει όχι».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, είμαι σίγουρος πως ο Μητσοτάκης χαίρεται αφάνταστα που ο Τσίπρας έβγαλε απ' το φούρνο την "καυτή πατάτα". Ένα λιγότερο πρόβλημα γι αυτόν και τη μέλλουσα κυβέρνησή του.
Θα είναι λάθος του Μητσοτάκη να δεχθεί τον Δ.Καμμένο στη ΝΔ. Περισσότερη ζημιά θα κάνει στο φιλελεύθερο προφίλ που θα έπρεπε να προσπαθεί να ενισχύσει (αλλά δεν το κανει και τόσο φανατικά) παρά οφέλη θα φέρει μια τέτοια μεταγραφή. Αντισημίτες δεν πρέπει να'χουν θέση σε ένα κόμμα που διεκδικεί τον κεντροδεξιό χώρο.
«Το τελευταίο που απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη [Τσίπρα], είναι όσα αναγράφονται στην πρόταση δυσπιστίας (...) ούτε η θέση της χώρας, ούτε η αποκατάσταση του ηγετικού της ρόλου στα Βαλκάνια, ούτε η οριστική ρύθμιση του χρέους και η ανάκαμψη της οικονομίας», σχολίασε ο πρωθυπουργός [κ. Σαμαράς]. Το μόνο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία [τον ΣΥΡΙΖΑ] είναι η πτώση της κυβέρνησης, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας [Αντώνης Σαμαράς]. Πηγή: www.lifo.grΝομίζω ότι κάλλιστα στην παραπάνω δήλωση θα μπορούσαν να αντικατασταθούν τα ονόματα με αυτά εντός αγκύλης και απευθείας κάτι να μας θυμίζει αυτό..Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, καταγγέλλει / χειρίζεται την Αντιπολίτευση και αναπαράγει στην μνήμη μας πολιτικά "τεχνάσματα" που πρώτος ο ίδιος τα έχει εφαρμόσει. Αυτό που εντυπωσιάζει όμως και κάνει την διαφορά, είναι πόσο ΚΥΝΙΚΑ πια γίνεται αυτό, επηρεάζοντας αρνητικά τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΘΗ της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα και χαμηλώνοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο της πολιτικής ζωής.Όταν εμείς λοιπόν οι πολίτες επιβραβεύουμε τέτοιες συμπεριφορές, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΜΑΣ.