Τσίπρας: Πολιτικός κυνισμός από τη Νέα Δημοκρατία - Ιστορική συμφωνία

Τσίπρας: Πολιτικός κυνισμός από τη Νέα Δημοκρατία - Ιστορική συμφωνία Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Για πολιτικό κυνισμό κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Το τελευταίο που απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη, είναι όσα αναγράφονται στην πρόταση δυσπιστίας (...) ούτε η θέση της χώρας, ούτε η αποκατάσταση του ηγετικού της ρόλου στα Βαλκάνια, ούτε η οριστική ρύθμιση του χρέους και η ανάκαμψη της οικονομίας τους νοιάζουν», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Το μόνο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία είναι η πτώση της κυβέρνησης, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το πρόβλημα σας δεν είναι ότι έχουμε κακή συμφωνία αλλά ότι έχουμε συμφωνία και είναι και καλή», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για ασυνέπεια στη θέση και στη στάση του απέναντι στο Σκοπιανό.

«Αυτές οι μέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιστορικές», πρόσθεσε

Αναφορικά με τη συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις κατηγορίες της ΝΔ, τονίζοντας πως πουθενά στο κείμενο δεν αναγνωρίζεται μακεδονικό έθνος, καθώς δεν υπάρχει καν η λέξη εθνότητα.

Κατά τον ίδιο, με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτισμός από το σύνταγμα της ΠΓΔΜ ενώ για τη μακεδονική γλώσσα, παρατήρησε πως είναι αναγνωρισμένη διεθνώς από το 1977.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κρίση του σκοπιανού ένα «αχρείαστο μέτωπο» για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, και προειδοποίησε πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η συμφωνία, ένα μικρό κράτος που δεν συνιστά απειλή για τη χώρα μας, θα μείνει έρμαιο στις ορέξεις τρίτων δυνάμεων που επενδύουν στην περιοχή - «μεταξύ των οποίων και η Τουρκία».

«Εσείς τι λέγατε για τη Μακεδονία; ποια ήταν η θέση σας;» ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας.

«Βγήκατε και μας είπατε ότι με τη Συμφωνία διχάζουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Για κακή σας όμως τύχη, την ίδια ώρα, στη γειτονική χώρα ο Γκρουέφσκι, ο κ. Ιβάνοβ και οι συν αυτώ, λένε ακριβώς το ίδιο για τον κ. Ζάεφ. Ότι διχάζει το λαό του για να ενώσει τους Έλληνες» επισήμανε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως «η αλήθεια είναι ότι δεν ισχύει τίποτα από τα δύο».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «όμηρο της ακροδεξιάς πτέρυγας» της ΝΔ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Δεν καταγγείλατε στην ομιλία σας τον εθνικισμό, προφανώς γιατί τον έχετε στην παράταξη σας (...) Αφήσατε τους βουλευτές σας, αν δεν τους παρακινήσατε κιόλας, να ομιλούν για προδότες και για εσχάτη προδοσία, με αποτέλεσμα να αφήσετε ορθάνοιχτη την κερκόπορτα στον εθνικιστικό εσμό της Χρυσής Αυγής, στους υμνητές της χούντας και των ναζί, να έρχονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να παρακινούν σε κατάλυση του πολιτεύματος, σε κατάλυση της δημοκρατίας».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι υποσημιώσεις θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρές (αν δεν είναι) από τη στιγμή που υποχωρήσαμε στο εθνολογικό. Τι σημαίνει ότι «... δεν εχεουν σχέση με την αρχαία Ελληνικοί κληρονομιά...» ;;; Για τους Μακεδόνες μιλάμε όχι για τους Σπαρτιάτες. Η υποσημείωση θα έπρεπε να αναφέρεται στην αρχαία Μακεδονική κληρονομιά με την οποία τούτοι δω δεν έχουν καμία σχέση... Αυτό πιστεύω πως θα ήταν το ελάχιστο που θα έπρεπε εμείς να πάρουμε...