ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κουβέλης: Η συμφωνία με τα Σκόπια δεν δημιουργεί τετελεσμένα

Κουβέλης: Η συμφωνία με τα Σκόπια δεν δημιουργεί τετελεσμένα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
1

Πάρα πολύ θετική χαρακτήρισε τη συμφωνία με τα Σκόπια, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ.

Ο κ. Κουβέλης απέρριψε ότι δημιουργεί τετελεσμένα, αντιτείνοντας ότι επιλύει εκκρεμότητες 25 ετών, ξεπερνάει τις επιτυχείς ρυθμίσεις του παρελθόντος και υιοθετεί, όσο και αποδέχεται, το πλαίσιο της εθνικής γραμμής.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για «αδυσώπητη άρνηση της πραγματικότητας και για διχαστικό λόγο που ενισχύει φασιστικά φαινόμενα, ενώ υποστήριξε ότι κατέθεσε τη πρόταση δυσπιστίας προσδοκώντας κομματικά οφέλη.

«Δεν υπάρχουν τετελεσμένα. Δεν θα μπορούν τα Σκόπια να μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ αν δεν τηρήσουν πλήρως τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα συμφωνηθέντα. Η στοιχειώδης ανάγνωσης της συμφωνίας, καταγράφει τι θα συμβεί αν δεν τηρηθούν οι όροι από την άλλη πλευρά. Ούτε στην ΕΕ μπορούν να ενταχθούν με το νέο όνομα τους, αλλά ούτε εν τέλει στο ΝΑΤΟ, γιατί με σαφήνεια περιγράφεται η αιρεσιμότητα», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

«Καταθέσατε τη πρόταση δυσπιστίας για να εκμεταλλευτείτε την αγωνία του κόσμου. Για να οξύνετε την αντιπαράθεση σε ένα ζήτημα που έχει το χαρακτήρα της εθνικής υπόθεσης. Για να εκμεταλλευτείτε ένα ζήτημα στο οποίο είναι επενδεδυμένες αγωνίες, ακόμη και συγκινήσεις του ελληνικού λαού. Αυτές οι υποθέσεις δεν αντέχουν και δεν πρέπει να είναι δεκτικές μιας οξείας αντιπαράθεσης που δεν έχει στόχο την εξεύρεση λύσης, αλλά επιδιώκει να αναδείξει μία αντιπολίτευση που γίνεται για την αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ενισχύει με την στάση της την ακροδεξιά και το φασισμό.

«Επενδύετε στο διχασμό για κομματικά οφέλη. Όταν όμως υποτάσσεται η λογική, η ειλικρινής και συμφέρουσα για τη χώρα μας ανάγνωση του κειμένου, τότε αναδεικνύεται ο εύκολος, πρόχειρος και φοβάμαι και διχαστικός λόγος. Αυτός ο διχασμός ενισχύει απόψεις ακροδεξιού αλλά και φασιστικού χαρακτήρα. Όταν ο λόγος γίνεται ισοπεδωτικός, διχάζει, διαμορφώνει νέες συνθήκες και εκτρέφει απόψεις φασιστικού χαρακτήρα», επεσήμανε.

«Δεν ανησυχείτε όταν ακούτε απόψεις όπως του κ. Μπαρμπαρούση σήμερα, να κοπεί ο δρόμος προς τις Πρέσπες και να πέσουν κεφάλια; Έτσι όμως το εκκολαπτόμενο φίδι γίνεται μεγάλο και επικίνδυνο», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κάλεσε τη ΝΔ να μην στοχεύει σε εκλογικά αποτελέσματα.

«Δεν πείθεστε, γιατί έχετε υποτάξει την συνολική πολιτική σας αντίληψη στο βραχυπρόθεσμο προσδοκόμενο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό αποβαίνει σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM