Κοντονής: Η ΝΔ αύριο υπογράφει την ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματός της

Κοντονής: Η ΝΔ αύριο υπογράφει την ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματός της Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

«Η ΝΔ υπογράφει αύριο την ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματός της» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Μετά την ψηφοφορία μπορείτε να αποχωρήσετε και να μετονομάσετε το κόμμα σας σε Πολιτική Άνοιξη και να αναβιβάσετε τον κ. Σαμαρά σε επίτιμο πρόεδρο. Θα είναι μια λογική κατάληξη της κατηφόρας που ακολουθεί η ΝΔ σε αυτή την ακροδεξιά ρητορεία σε αυτό τον κατήφορο που δεν έχει τέλος», ανέφερε.

«Να ξέρετε όμως» συνέχισε προς την ΝΔ «ότι δεν έχει μόνο σημειολογική σημασία, η μετατροπή της ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη αλλά και πολιτική διότι μετά θα ακολουθήσει και η πολιτική σας καταβαράθρωση».

Ο κ. Κοντονής, κατά την έναρξη της ομιλίας του είπε πως παρατηρεί μια ρητορεία πίεσης από την πλευρά της ΝΔ προς το κόμμα των ΑΝΕΛ και το καλούν να υπερψηφίσει τη πρόταση δυσπιστίας ισχυριζόμενη ότι αφού είναι κατά της Συμφωνίας, θα πρέπει να κόψει τον δρόμο προς τις Πρέσπες και να πέσει η κυβέρνηση.

«Αν αυτή είναι η προσέγγιση πρέπει να καλέσετε οι ίδιοι το Ποτάμι να την καταψηφίσει. Εσείς όμως πατάτε σε δύο βάρκες: καλείτε τους ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ επειδή είναι κατά της Συμφωνίας και συγχρόνως το Ποτάμι να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, το οποίο είναι υπέρ της Συμφωνίας, αλλά κάνει κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική και για όλα τα άλλα» είπε για να διαπιστώσει ότι «η υποκρισία περισσεύει και σε αυτό το θέμα».

«Πείτε μας λοιπόν. Η πρόταση δυσπιστίας την οποία φέρετε στηρίζεται στην Συμφωνία με την οποία εσείς δεν συμφωνείτε ή στηρίζεται στην γενικότερη πολιτική που έχει ασκήσει η κυβέρνηση. Γιατί αν ισχύει το δεύτερο τότε δικαίως οι ΑΝΕΛ, καταψηφίζουν την πρόταση δυσπιστίας. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η ρητορεία της παραπληροφόρησης και προσαρμοστείτε στην πρότασή σας και σταματήστε αυτό το πολιτικό γαϊτανάκι» κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κοντονής.

Συνέστησε επίσης να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα που η ίδια δημιούργησε. «Αλήθεια, η Δημοκρατία αυτή ήταν ανώνυμη ή είχε σύνθεση ονομασία; Σωστά το κάνατε βέβαια μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνει δεκτή με το συνταγματικό της όνομα, αλλά σήμερα έρχεστε και λέτε να μην περιλαμβάνεται το όνομα αυτό, ενώ η Δημοκρατία αυτή λειτουργεί στον ΟΗΕ με σύνθετη ονομασία αλλά λειτουργεί και στο διεθνές περιβάλλον με βάση το συνταγματικό της όνομα, την έχουν αναγνωρίσει 140 - 150 χώρες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, επικαλέστηκε συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι όσα ο αείμνηστος πρόεδρος της ΝΔ είχε θεωρήσει ως την καλύτερη λύση τα περιλαμβάνει η σημερινή Συμφωνία και ακόμη περισσότερα.

«Λέει η ΝΔ ότι εκχωρούνται τα πάντα και είναι μια προδοτική συμφωνία, αυτά που λέει η Δεξιά και οι εθνικιστικοί κύκλοι στα Σκόπια, μόνο που η κυβέρνησή τους τα εκφωνεί στην Ελλάδα. Δεν σας προβληματίζει αυτό κι ότι ο κ. Γκρουέφσκι λέει ότι η Συμφωνία που δέχθηκε η κυβέρνηση της πατρίδας του είναι πολύ χειρότερη από αυτή που απέρριψε ο ίδιος το 2009;» έθεσε το ερώτημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάλεσε εξάλλου την επικεφαλής της ΔΗΣΥ να προβληματιστεί γιατί έγινε το μαύρο πρόβατο της σοσιαλιστικής ευρωομάδας, όχι μόνο για τα οικονομικά θέματα και για την πορεία της κυβέρνησης αλλά και για σοβαρά ζητήματα όπως αυτό που σήμερα λύνεται.

Τέλος, επισήμανε πως τις τελευταίες ημέρες σοβαροί επιστήμονες όπως οι κ.κ. Μαραντζίδης και Αλιβιζάτος λένε ότι η συμφωνία αποβαίνει σε όφελος της χώρας και «αυτοί δεν είναι με την κυβέρνηση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM