Θύελλα στη Βουλή - Ο Μπαρμπαρούσης καλεί τον στρατό να κάνει πραξικόπημα - ΒΙΝΤΕΟ

Θύελλα στη Βουλή - Ο Μπαρμπαρούσης καλεί τον στρατό να κάνει πραξικόπημα - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
EUROKINISSI
17

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση να καλεί τον στρατό να προβεί σε πραξικόπημα. 

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την έντονη αντίδραση όσων βουλευτών βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν από τα έδρανα.

Ωστόσο ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνέχισε λέγοντας προκλητικά σε όσους αντέδρασαν «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. «Έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και επισήμανε ότι «πρόκειται για σχεδιασμένη κλιμάκωση με στόχο βίαια επεισόδια και διχασμό».

Ο Νίκος Βούτσης προανήγγειλε μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής μιλώντας για αποβολή των βουλευτών της μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Στη συνέχεια συγκλήθηκαν τα αρμόδια όργανα της Βουλής με εισήγηση, την αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Άμεση ήταν και η καταδίκη από την Νέα Δημοκρατία. «Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία», είπε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Χατζηδάκης.

Πριν από λίγο η Βουλή ομοφώνως συμφώνησε.

Η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είχε ως εξής:

«Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού. Οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις. Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων και δημιουργίας επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην ολομέλεια του Σώματος κανείς εκ των κυρίων και κυριών της Χρυσής Αυγής να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους. Διότι πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων που θέλουν, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα. Είμαι σαφής, αυτή η πρόκληση, ύστερα μάλιστα από την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που επί της ουσίας κάλυψε αυτή τη συμπεριφορά, αφορά το σύνολο των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και με αυτή την έννοια εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια, για την στέρηση του δικαιώματος της συζήτησης. Δεν θέλω να ξανακούσω αυτή την πρόκληση που είναι σαφές πως είναι προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει και με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο την Κυριακή σε αυτό τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας».

 
Πολιτική
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Ρε παιδιά τι σας προξενεί εντύπωση;Ότι αυτό ειπώθηκε από στόμα ΧΑ η το κάλεσμα στην στρατιωτική ηγεσία;Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει σε συζητήσεις ,μεγαλύτεροι άνθρωποι συνήθως, να πίνουν νερό στο όνομα της 7 ετιας;Αυτό -ρομαντικός γαρ, πάρα πολύ μικρό ποσοστό εκπροσωπείται στην βουλή.ε και; Θα πω...σιγά μωρέ , σε τόσο ακραίες περιπτώσεις,.δεν υπάρχει λόγος να αντιδρασης;.Είναι σαν να συζητάς με ένα βιαστή παιδιών , και ν προσπαθείς να βρεις ελαφρυντικά για τις κατηγορίες
Απελπισία στις τάξεις ΧΑγιτών και λοιπόν επαγγελματιών πατριωτών, καθώς βλέπουν ότι με τη λύση του μακεδονικού θα χάσουν σημαντικό μέρος της "πελατείας" τους.
Λανθάνεις,"ΣαςΜισώΌλους",καθότι η δήθεν επίλυση του Σκοπιανού θα διχάσει περαιτέρω τους πολίτες...ασχέτως εάν η Χρυσή Αυγή αυξήσει τα εκλογικά ποσοστά της ή όχι...μία "θεωρητικά" Κυβέρνηση Αριστερών που δίνει- τελικά-το οκ στους Σκοπιανούς για την χρήση του ονόματος "Μακεδονία" αυξάνει το αντι-αριστερό μένος σε μία Ελλάδα που κινείται δεξιόστροφα(όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη)για διαφόρους λόγους (μεταναστευτικό ζήτημα για παράδειγμα)
Λες δηλαδή ihateuall πως θα εξαφανιστούν όλοι οι εθνικιστές και πατριδοκάπηλοι με μαγικό τρόπο; Εγώ αντιθέτως τους βλέπω να τρίβουν τα χέρια τους με τον άγαρμπο και ανόητο τρόπο που εξελίσσεται αυτή η υπόθεση. Η οποία για να ολοκληρωθεί (αν και εφόσον) θα πάρει χρόνια.Fools rush in (για τον Αλέξη και τους οπαδούς του, που φαντασιώνονται πως πέτυχαν "την λύση του μακεδονικού"...)
Συμφωνώ με την ιστορική σας παρατήρηση, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω τη σύνδεση με το ζήτημα της ονοματοδοσίας? Εκτός φυσικά εαν εννοείτε ότι η μη αποδοχή της συμφωνίας, μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας στο μέλλον, το οποίο όντως είναι μια σημαντική παράμετρος.
Δυστυχώς δεν είναι παραλήρημα αυτός ο οχετός που εκστομίζουν το σχέδιο τους είναι η ανατροπή της Δημοκρατίας και πλέον δεν το κρύβουν. Αν ακόμα και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρχε κάποιος που μπορούσε να επικαλεστεί άγνοια για τους πραγματικούς σκοπούς της ναζιστικής συμμορίας που λέγεται ΧΑ σήμερα τελείωσαν και οι τελευταίες δικαιολογίες: Όποιος τους ψηφίζει είναι εχθρός της Δημοκρατίας γιατί θέλει την κατάργηση της με την βια!
ανατριχιαστικό είναι ότι αυτός ο τύπος διαπράττει εσχάτη προδοσία από τα έδρανα της βουλής και αντί να τον μαζέψουν και να τον στείλουν κατευθείαν μέσα σε κάποιο κελί καθόμαστε όλοι και σοκαριζόμαστε.
Sogl ξερεις πως λειτουργει η Δημοκρατία που θελεις να υπερασπιστεις; Την Δημοκρατία μονο Δημοκρατικα μπορεις να την υπερασπιστειςΥ.Γ. Αυτο δεν αφορα εσενα αλλα ολο και καποιος θα εχει την φαηνη ιδεα...μην διανοηθει να επικαλεστει κανεις την ελευθερία λογου εν την προκυμενη...
Οι φασίστες διακατέχονται από παντελή έλλειψη ''τακτ''. Είναι πολύ πιο καθυστερημένοι από τους κομμουνιστές.Ένας κομμουνιστής το κοκκινο πραξικόπημα θα το έλεγε δικτατορία του προλεταριάτου. Δεν ακούγεται πιο ''σικ'';
Η σύγκριση ναζισμού - κομμουνισμού έχει αποκλειστικό σκοπό την πολιτική νομιμοποίηση και αμνήστευση του ναζισμού. Το γαϊτανάκι ξεκίνησαν κάποιοι από βαλτικές χώρες, αλλά εμείς δεν έχουμε λόγο να τσιμπίσουμε
"Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα"..."Η σοσιαλιστική εξουσία είναι η επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου. Η εργατική εξουσία αντικαθιστά όλους τους αστικούς θεσμούς, που έχει τσακίσει η επαναστατική δράση, με τους νέους λαογέννητους θεσμούς."http://www.kke.gr/taytothta/Δεν ξέρω γιατί είναι πρόβλημα να το πούμε ευθαρσώς: στην Ελλάδα υπάρχουν υπερβολικά πολλοί αντιδημοκράτες και γι' αυτό δεν πάει καλά το πράγμα.Μαύροι φασίστες, κόκκινοι φασίστες, κομματόσκυλα που είναι υπέρ κομματικών δικτατοριών (θυμάται κανείς αθρόες ελληνοποιήσεις επί Σημίτη;).Που να λειτουργήσουν οι θεσμοί; Και πάλι καλά να λέμε.