Η Τουρκία παγώνει τη συμφωνία για το προσφυγικό με την Ελλάδα

Η Τουρκία παγώνει τη συμφωνία για το προσφυγικό με την Ελλάδα Facebook Twitter
7

«Παγώνει» τη συμφωνία με την Ελλάδα για το προσφυγικό η Τουρκία μετά και την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί.

Συγκεκριμένα, σε αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα προχωρά η Τουρκία, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο κ. Τσαβούσογλου φέρεται να δήλωσε ότι αφορμή για την εν λόγω απόφαση είναι η άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει αυτήν την κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι δέχεται πολύ σοβαρές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές. Yπάρχει συμφωνία με την ΕΕ και έχουμε και μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα. Εμείς έχουμε σταματήσει τη συμφωνία επανεισδοχής αλλά θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας με την Ελλάδα» είπε ο κ. Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από λίγες μέρες καθώς παρήλθε το 18μηνο κράτησής τους και φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά τα υπονοούμενα για απαγωγή τους που άφησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM