Είναι μόνο ζήτημα ημερών να μιλήσω με τον Τσίπρα, διαμηνύει ο Ζάεφ

Είναι μόνο ζήτημα ημερών να μιλήσω με τον Τσίπρα, διαμηνύει ο Ζάεφ Facebook Twitter
0

Αισιόδοξος για την διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ πλησιάζει εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον «θέμα ημερών».

«Ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες. Είναι μόνο ζήτημα ημερών. Από τη στιγμή που θα μιλήσω με τον ομόλογό μου, θα ενημερωθεί και το κοινό».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση, σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση του Ν. Κοτζιά ότι έχει έλθει η ώρα για το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι» από την πλευρά των Σκοπίων.

Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η διαδικασία φθάνει προς το τέλος της και ότι το τέλος θα είναι επιτυχημένο.

«To ζήτημα είναι ευαίσθητο και θα παραμείνω προσεκτικός. Οι μέρες αυτές θέλω να είναι μέρες επιτυχούς συμπλήρωσης της διαδικασίας. Όταν όλες οι λεπτομέρειες συμφωνηθούν, θα ανακοινωθούν κατευθείαν.

Είναι ευαίσθητο θέμα για τη χώρα μας και επίσης ευαίσθητο για την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Ζάεφ που επανέλαβε ότι για το ζήτημα τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι πολίτες μέσω δημοψηφίσματος.

Προαναγγελίες Κοτζιά


Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε εκφράσει την ελπίδα ότι «τις επόμενες ημέρες τα εμπόδια θα ξεπεραστούν» και μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε από την ηγεσία της γειτονικής χώρας να προχωρήσει στο «μεγάλο ναι», ώστε να λυθεί η ονοματολογική διαφορά.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ξένος παράγοντας δεν ανακατεύθηκε σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης, καθώς η Αθήνα έλαβε τις πρωτοβουλίες να προχωρήσει στη διαδικασία. Επιτέθηκε, επίσης, με σφοδρότητα κατά της Ν.Δ. για τη στάση που τηρεί στο θέμα και ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έχει συζητήσει εδώ και πολλά χρόνια την ονομασία «Μακεδονία - Σκόπια».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM