ΝΔ: Η κατάσταση με τη βία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο

ΝΔ: Η κατάσταση με τη βία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
2

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις βίαιες επιθέσεις κατά αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «η κατάσταση με την βία και την ανομία έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο».

«Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων δέχθηκαν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη δολοφονικές επιθέσεις με στόχο την αφαίρεση της ζωής τους», συνεχίζει η ΝΔ.

Στη συνέχεια κάνει αναφορά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα: «Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, δημοσίως πια καταγγέλλουν τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα ότι αρνείται να τους δώσει την εντολή να συλλάβουν τους μπαχαλάκηδες. Και εκείνος, ζώντας εκτός τόπου και χρόνου, παραχωρεί συνεντεύξεις στις οποίες τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα».

Την επίθεση με μολότοφ, εναντίον αστυνομικών, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο καταδικάζεικαι η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης:

Η Νέα Δημοκρατία της Θεσσαλονίκης με αμεσότητα ανταποκρίνεται στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων. Καταδικάζουμε τη βία. Συμπαραστεκόμαστε στους αστυνομικούς υπαλλήλους σθεναρά και αποφασιστικά. Ζητούμε από την Κυβέρνηση δημόσια ασφάλεια για όλους, εργαζόμενους και πολίτες. Καταδικάζουμε κάθε βία από όποιον και αν ασκείται και καλούμε την κοινωνία να αντισταθεί, για να μην γίνει η άσκηση βίας και οι δολοφονικές επιθέσεις αυτονόητη κατάσταση εξαιτίας της ανοχής και της απραξίας των κυβερνώντων» αναφέρει η ΝΔ.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ενώσουμε την φωνή μας με τις χιλιάδες φωνές αγωνίας των φοιτητών της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει η ΟΝΝΕΔ και συνεχίζει: «Δυστυχώς, τα Πανεπιστήμια, και ιδιαίτερα το ΑΠΘ, έχουν εδώ και καιρό παραδοθεί στις ορέξεις κακοποιών, εγκληματιών, μπαχαλάκηδων, ακόμη και εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι παρά τις καθημερινές καταγγελίες φοιτητών και καθηγητών. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να καλύπτει πολιτικά και ηθικά αυτό το όργιο παραβατικότητας και να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες της ώστε η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη να μπορέσουν επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους».

Αφρομή για την ανακοίνωση είναι οι βόμβες μολότοφ που έριξαν άγνωστοι σε λεωφορείο των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς την ώρα που σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το λεωφορείο κινούνταν στην οδό Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση ανατολικά και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι ορθό ισχύει. Το ότι η εκδόσασα την ανακοίνωση αρχή "δεν δικαιούται δια να ομιλεί" είναι κάτι άλλο.Να φύγουν οι μπαχαλάκηδες βεβαίως, αλλά να παραδοθούν τα ΑΕΙ εκ νέου στη Μύκονος Τουρς;