Δυσαρεστημένοι τόσο από την συγκυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως είναι η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue.

 

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες επιθυμούν τη διεξαγωγή εκλογών (56% των ερωτηθέντων) ενώ το 74% εκτιμά πως νικήτρια της κάλπης θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία.

 

Ωστόσο οι πολίτες φαίνεται πως δεν ελπίζουν στην επίλυση των προβλημάτων τους ούτε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά ούτε και από τη Νέα Δημοκρατία αφού το 45% θεωρεί πως κανένα από τα δύο πιθανά κυβερνητικά σχήματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλά τα προβλήματα της χώρας.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά δυσαρέσκειας από ό,τι αποδοχής.

 

Λιγότερο αντι-δημοφιλής φαίνεται πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το 53% να διατηρεί αρνητική άποψη για αυτόν έναντι του 45% που έχει θετική γνώμη.

 

Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 41% θετικές «ψήφους» έναντι 56% αρνητικές και ακόμα χαμηλότερα βρίσκονται οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης.

 

Έκτος σε δημοτικότητα κατατάσσεται ο πρωθυπουργός με μόλις το 25% των ερωτηθέντων να απαντούν θετικά για τον Αλέξη Τσίπρα, έναντι 74% που διατηρεί αρνητική γνώμη για αυτόν.

 

Μία θέση χαμηλότερα βρίσκεται ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος με 19%-80% και τελευταίος είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

Ενδεικτική του πολιτικού κλίματος είναι και η βαθιά δυσαρέσκεια των πολιτών τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού το 86% είναι δυσαρεστημένο με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το 79% δηλώνει απογοητευμένο και από τους χειρισμούς της Νέας Δημοκρατίας.