Σε ένα ακόμη χυδαίο παραλήρημα εναντίον της αντιπροέδρου της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου επιδόθηκε νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στο Κοινοβούλιο.

 

Τοποθετούμενος για το νομοσχέδιο για το άσυλο, προχώρησε σε προσωπική επίθεση σε βάρος της κ. Χριστοδουλοπούλου, με αφορμή την πολυσυζητημένη δήλωση που είχε κάνει παλαιότερα ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι «οι πρόσφυγες λιάζονται στις πλατείες».

 

Ο Κασιδιάρης είπε πως πως η Χρυσή Αυγή θα βάλει την Τασία Χριστοδουλοπούλου σε βραχονησίδα να την βλέπουν οι μετανάστες το βράδυ «σαν σκιάχτρο» και «να γυρίζουν να φεύγουν».

 

«Δεν θα απαντήσω σε ένα παραλήρημα, όπως ακούστηκε μέσα στη Βουλή, από κάποιον νεοναζί κανίβαλο, γιατί για κανίβαλο πρόκειται. Αυτό που θα ευχηθώ είναι η ελληνική δικαιοσύνη να εκτελέσει το χρέος της για να ξεβρομίσει η Βουλή από αυτόν τον φασιστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο που τον ακούμε και παρακολουθούμε και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Αυτή είναι η ουσία», τόνισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

 

Στην επισήμανση του αντιπροέδρου, βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη ότι θα διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα προσβλητικά εκστόμισε ο Ηλίας Κασιδιάρης, η κ. Χριστοδουλοπούλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τα καθυστερημένα αντανακλαστικά που επέδειξε ο προεδρεύων -εκείνη την ώρα- Σπύρος Λυκούδης. 

 

«Καλό είναι να έχουμε αντανακλαστικά και να αντιδρούμε τη στιγμή που ακούγονται αυτές οι χυδαιότητες», σχολίασε.

 

Τελικά με απόφαση του προεδρείου διεγράφη από τα πρακτικά η επίθεση που δέχθηκε η αντιπρόεδρος της Βουλής.