ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Τζανακόπουλος κάνει μήνυση στον Μαρινάκη - Σκληρή κόντρα για το νυχτερινό τηλεφώνημα και το non paper

Ο Τζανακόπουλος κάνει μήνυση στον Μαρινάκη - Σκληρή κόντρα για το νυχτερινό τηλεφώνημα και το non paper Facebook Twitter
1

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα Κολομβία», δήλωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος πριν λίγο ανακοινώνοντας πως κάνει μήνυση στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και στον εκδότη των παραπολιτικών Γιάννη Kουρτάκη.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του επιχειρηματία, του εκδότη, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας ταυτίζοντας τον επιχειρηματία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο και ως συνέχεια του tweet του Δημήτρη Τζανακόπουλου και ενώ η κόντρα φαίνεται να ξέσπασε μετά από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Πώς ξεκίνησε η κόντρα 

Η εφημερίδα δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο συνεργάτες υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρονται να ζήτησαν μίζα.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με ένα non paper που προκάλεσε αίσθηση:

«Τελικά, πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση. Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Η συνέχεια (σ.σ της υπόθεσης) στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων».

Λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε συνέχεια, αλλά όχι μέσω non paper ή ανακοίνωσης. Μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, υποστήριξε ότι κάποιος του τηλεφώνησε αργά τη νύχτα από άγνωστο αριθμό, υποστήριξε ότι είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ρώτησε ποιος συντάσσει τις ανακοινώσεις στο Μαξίμου.

«Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα, από άγνωστο αριθμό. Ηταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης. Με τόνο σχεδόν απειλητικό, ζητούσε να μάθει το συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο. Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται. Καλή σας νύχτα κύριοι».

Το Τwitter εξερράγη με το μήνυμα του Τζανακόπουλου και τα όσα υποστήριξε προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση. Αργά το βράδυ της Κυριακής, η πλευρά Μαρινάκη απάντησε και έδωσε τη δική της εκδοχή.

Το νυχτερινό τηλεφώνημα όντως έγινε, αλλά το περιβάλλον του επιχειρηματία δίνει διαφορετική εκδοχή στον τόνο από εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη, τηλεφώνημα έγινε, αλλά δεν ήταν απειλητικό, ενώ ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως απευθύνθηκε στον πληθυντικό στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο λόγος που έγινε το τηλεφώνημα ήταν το επίμαχο κυβερνητικό non paper και ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας» που χρησιμοποιήθηκε για τον επιχειρηματία.

Η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη υποστηρίζει πως ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο συντάκτης των non papers για να  ποιος είναι ο συντάκτης των non papers και να κινηθεί νομικά.

Σήμερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την πρώτη ανακοίνωση για το θέμα και κάνει λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το τηλεφώνημα Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σημειώνει επίσης ότι δεν μπορούν με τη στάση τους «να επικροτούν αντιλήψεις και συμπεριφορές που δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μία ημέρα μετά το νυχτερινό τηλεφώνημα του διωκόμενου από τη δικαιοσύνη Βαγγέλη Μαρινάκη στον υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και η σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι εκκωφαντική».

«Από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη των οποίων η ταύτιση με τον εν λόγω επιχειρηματία είναι ολοκληρωτική, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «τα υπόλοιπα κόμματα, όμως, δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα και με τη στάση τους να επικροτούν αντιλήψεις και συμπεριφορές που δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία».

Τι είπε ο Τζανακόπουλος σήμερα

 

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα Κολομβία, δήλωσε ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση αυτή ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας».

Κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για την ταύτιση του με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει έναν διωκόμενο επιχειρηματία.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόουλος τόνισε πως «ο κ. Μαρινάκης ενορχηστρώνει, με επαναλαμβανόμενα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα, την επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη».

Είπε ότι «ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παλινόρθωση των πολιτικών κομμάτων τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και παραεξουσίας διαφόρων ολιγαρχών που θεωρούν ότι οι πολίτες, η κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη, οι δημοκρατικοί θεσμοί τούς χρωστάνε».

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με την συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Η κυβέρνηση αυτή, λοιπόν, ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας«, ανέφερε.

«Και ο κ. Μαρινάκης που διώκεται ποινικά από την ελληνική Δικαιοσύνη για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις -και για εμπορία ναρκωτικών- ο κ. Μαρινάκης που ενορχηστρώνει με επαναλαμβανόμενα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα την επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μαρινάκης που έχει μετατρέψει ένα ιστορικό συγκρότημα του ελληνικού τύπου σε σκουπιδότοπο, πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του. Ο στόχος του, βεβαίως, είναι προφανής αλλά του ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει νομικά εναντίον των κ.κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη και σημείωσε: «Τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του "Βήματος" όσο και των "Παραπολιτικών" δεν θα μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής. Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του κ. Μαρινάκη όσο και κατά του κ. Κουρτάκη ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλλει, με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους, δήθεν αποκαλύψεις. Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και παρατήρησε:

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κ. Μαρινάκη. Σας θυμίζω την πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής κατά του υπουργού Άμυνας, εξηγούσε ότι αν πληγεί ο επιχειρηματίας πλήττεται και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη:

- Πρώτον: Να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης

- Δεύτερον: Να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει ένα διωκόμενο επιχειρηματία.

Και, τέλος, ενημερώνουμε τον κ. Μαρινάκη και τους συνεργάτες του ότι αν θεωρούν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ή θα του εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση, ο ελληνικός λαός θα τους απογοητεύσει ξανά.

Και, παρεμπιπτόντως, να σας θυμίσω ότι είναι η όγδοη μέρα που ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει στο καίριο ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω οφσόρ την εταιρία της συζύγου του το 2017 και την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα";».

«Τόσο εγώ όσο και όλα τα μέλη της κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι στον δρόμο» τόνισε στη συνέχεια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σημείωσε ότι η κίνησή του προξενεί «αλγεινή εντύπωση» και πως δεν είναι λογικό σε μια δημοκρατική κοινωνία, σε μια πολιτεία με θεσμούς, με κυβέρνηση και κοινοβούλιο, επιχειρηματίες να λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο. «Δεν συνάδει με τον σεβασμό οποιουδήποτε θεσμού και οποιασδήποτε δημοκρατικής αξίας και αρχής» τόνισε.

«Αργά ή γρήγορα η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν αυτός ήταν ορθός η λανθασμένος» σχολίασε, ερωτηθείς εάν καταστρατηγείται το τεκμήριο αθωότητας για έναν πολίτη με τον χαρακτηρισμό «ναρκέμπορος».

Αναφερθείς στη συνομιλία, είπε ότι «ο κ. Μαρινάκης, όπως ο ίδιος μέσω κύκλων του παραδέχτηκε, τηλεφώνησε το Σάββατο, σε μια κίνηση που πραγματικά προξενεί αλγεινή εντύπωση, διότι τηλεφώνησε στο προσωπικό μου κινητό ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζω και με τον οποίο δεν έχω μιλήσει ποτέ και ο ίδιος χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή τυπική».

«Δεν ξέρω» σημείωσε «ποιες είναι οι απόψεις του κ. Μαρινάκη περί τυπικότητας, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μου περί τυπικότητας».

«Μπορεί» συνέχισε «να έχει συνηθίσει να λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο, να τηλεφωνεί νύχτα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει, με απειλητικό τόνο να ζητά να μάθει συντάκτες ανακοινώσεων». «Αυτά δεν πιάνουν σε αυτή την κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κ. Μαρινάκης» υπογράμμισε. Σημείωσε δε, ότι για όλες τις ανακοινώσεις που εκδίδονται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, την τελική ευθύνη την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Τόσο εγώ όσο και όλα τα μέλη της κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι στον δρόμο» τόνισε.

Η απάντηση της ΝΔ

Πηγές ΝΔ σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, αναφέρουν τα εξής: «Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει "ναρκέμπορο" οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη».

 

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια