Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι η Ελλάδα θα έφευγε από το ευρώ

Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι η Ελλάδα θα έφευγε από το ευρώ Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
0

«Ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερη μου πατρίδα και παρατήρησα με πολλή μεγάλη συμπάθεια τη διαδρομή του ελληνικού λαού. Ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό», σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

«Η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε άλλωστε η ίδια η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. Επομένως η Ελλάδα, περισσότερο από άλλες χώρες, σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης. Επομένως ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup αλλά και ως προέδρου στη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε και συμπλήρωσε: «Ο φίλος μου ο Δ. Αβραμόπουλος (σ.σ. ήταν παρών στη συνάντηση) είναι μάρτυρας αυτού».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συντηρητική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η οποία στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σας διαβεβαιώνω επίσης ότι αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. [...] Η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός ΕΕ και ευρωζώνης αλλά και η ΕΕ έχει ανάγκη από την Ελλάδα, πέραν των άλλων, και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», ανέφερε.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM