Αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - Επιστολή διαμαρτυρίας βουλευτών

Αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - Επιστολή διαμαρτυρίας βουλευτών Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα ενδότερα τους ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση της διάταξης που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια την αναδοχή παιδιών.

Συγκεκριμένα, επιστολή διαμαρτυρίας προς το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Α' Πειραιά Γεωργία Γεννιά, η οποία ζητά ανοιχτά να τροποποιηθεί η διάταξη του νομοσχεδίου που αναφέρει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Το κείμενο συνυπογράφουν και οι βουλευτές κ.κ. Ντιζμάνης και Καραγιάννης. Πληροφορίες αναφέρουν διαφοροποιήσεις από τον κ. Βέττα, Κωσταντινέα και Κωστοπαναγιώτου.

Να σημειωθεί ότι χτες τουλάχιστον δέκα βουλευτές εξέφρασαν τη διαφωνία τους σε επιστολή.

Δεν υποχωρεί το υπουργείο 

Η ηγεσία του υπουργείου πάντως δεν φαίνεται να κάνει πίσω, αν και υπήρξαν φωνές που ζήτησαν είτε την τροποποίηση του άρθρου, είτε γενικά το νομοσχέδιο να πάρει μετάθεση. 

Οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας, κ.  Θεανώ Φωτίου και κ. Έφη Αχτσιογλου, διευκρίνισαν σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ για τις επίμαχες διατάξεις, ότι για τα ομόφυλα ζευγάρια αφορά μόνο η αναδοχή και όχι η υιοθεσία.

Κατά την εισήγησή της η κ. Φωτίου ανέφερε ότι στην αναδοχή παιδιών θα τίθενται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις και τόνισε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να προωθηθεί η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών.

«Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει γιατί αποτελεί θέση του κόμματος. Ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου και δεν γίνεται να διαχωρίζουμε τα ζευγάρια σε κατηγορίες, είναι λάθος να επικεντρώνεται εκεί το ενδιαφέρον και όχι στο θέμα της αναδοχής και της αποσυμφόρησης των ιδρυμάτων, που αποτελεί πράγματι κοινωνική πληγή», υπογράμμισαν στο ΑΠΕ -ΜΠΕ πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως στο ζήτημα της αναδοχής «θα αναζητήσουμε ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις σε όσους ασπάζονται τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως είναι τα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας και του Κέντρου αλλά και στο χώρο της ευρωπαϊκής Δεξιάς».

Αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - Επιστολή διαμαρτυρίας βουλευτών Facebook Twitter
Αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - Επιστολή διαμαρτυρίας βουλευτών Facebook Twitter
Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Προς απογοήτευση των ανεπανόρθωτα και αναίτια ενάντιων στην τεκνοθεσία ή αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, οι επιστημονικές έρευνες επιμένουν να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς του ίδιου φύλου όχι μόνο δεν τραυματίζονται ψυχικά επειδή μεγαλώνουν με γονείς το ίδιου φύλου, πόσο μάλλον να "γίνονται" ομοφυλόφιλα τα ίδια, αλλά συνήθως είναι ψυχικά πιο ισορροπημένα και ευτυχισμένα, μεγαλώνουν σε περιβάλλον πιο ήρεμο και έχουν καλύτερη εκπαίδευση και μεγαλύτερη ενσυναίσθηση από τα υπόλοιπα. Στις χώρες της βόρειας Ευρώπης και στην Αμερική, στα Pride υπάρχουν πολλές φορές κιόσκια με τα παιδιά αυτά, ως ενήλικες πλέον, που ενημερώνουν για την εμπειρία τους και για το πόσο φυσιολογικά μεγάλωσαν και αισθάνονται. Και για το πώς έχουν τις ίδιες πιθανότητες να είναι ετεροφυλόφιλα ή ομοφυλόφιλα όσο και τα υπόλοιπα (καθώς και τα ομοφυλόφιλα παιδιά με γονείς ετεροφυλόφιλους μεγαλώνουν και ετεροφυλόφιλες παραστάσεις έχουν. Η σεξουαλικότητα ούτε αλλάζει με τις παραστάσεις, ούτε αλλάζει επειδή έτσι θέλει κανείς ούτε... κολλάει με το φτέρνισμα). Στην Ελλάδα, όμως, όπως και σε όλες τις τριτοκοσμικές, ή αμόρφωτες ή θρησκόληπτες ή όλα τα παραπάνω κοινωνίες, αξιωματικά πολλοί δεν πιστεύουν την επιστήμη, δεν επιστρατεύουν την υπάρχουσα γνώση ή τη λογική κτους και, χωρίς να σκέφτονται αυτόνομα, εμποδίζουν τους άλλους από το να ευτυχήσουν ή να ζήσουν φυσιολογικά. Καθότι, σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς ένα μεγάλο πρόβλημα και μία πηγή άγχους έχουν: το ρατσισμό και το bullying από τους αμόρφωτους, τους θρησκόληπτους ή τους ανενημέρωτους, καθώς και από τα παιδιά τους, που τα μεγαλώνουν με τις δικές τους αναπόδεικτες, αντεπιστημονικές δοξασίες. Αν λοιπόν πραγματικά νοιάζεστε για τα παιδιά που μπορεί να μεγαλώνουν με γονείς του ίδιου φύλου, ένα πράγμα μπορεί να κάνετε: να μην τα αντιμετωπίετε ρατσιστικά, σαν ούφο, σαν κακόμοιρα, σαν να μεγαλώνουν σε άρρωστο περιβάλλον. Και πείτε στα παιδιά σας πως υπάρχουν και τέτοιες οικογένειες. ώστε να μην κάνουν bullying σε παιδιά που μεγαλώνουν με δυο μπαμπάδες ή με δυο μαμάδες. Γιατί ο κίνδυνος για τα παιδιά αυτά είναι ο περίγυρος. Όχι οι γονείς τους.
Θερμή παράκληση να μην ασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑς με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Πιο πολύ κακό κάνει, παρά καλό. Θα ντρέπεσαι σε λίγο να πεις πως είσαι Γκεί όπως (θα έπρεπε να) ντρέπεσαι να πεις πως είσαι Συριζαίος.