Σχήμα λόγου το «Να καεί η πουτ@@α η Βουλή» λέει ο βουλευτής Φωκάς

Σχήμα λόγου το «Να καεί η πουτ@@α η Βουλή» λέει ο βουλευτής Φωκάς Facebook Twitter
3

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, ο οποίος στο συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Καμάρα εμφανίζεται να φωνάζει και ο ίδιος υβριστικό μήνυμα για τη Βουλή.

Ο ίδιος προσπάθησε σήμερα να δικαιολογήσει το γεγονός. ΜΙλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε το σύνθημα «σχήμα λόγου» και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σύνθημα το χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες.

Χθες ανεβαίνοντας στην εξέδρα στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται «να καεί, να καεί, η πουτ@@@ η Βουλή».

 

«Είναι από τους πιο έντιμους βουλευτές. Δεν έχει δώσει το ελάχιστο δικαίωμα», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον Realfm.

«Στην συγκέντρωση υπήρχε οργή, λόγω του κλίματος που δημιουργήθηκε για την ποινή κατά του ΠΑΟΚ. Το λάθος του βουλευτή είναι ότι έπρεπε να ζητήσει να σταματήσει το σύνθημα. Όφειλε να παρέμβει προς τον κόσμο και να ζητήσει αυτοσυγκράτηση», είπε ο Β. Λεβέντης, προσθέτοντας ότι δεν επικοινώνησε καν με τον βουλευτή του διότι γνωρίζει ότι είναι κόσμιος.

«Ηταν φράση της ομηγύρεως και απλά το λάθος του ήταν ότι δεν έκανε νεύματα αυτοσυγκράτησης, είπε ο πρόεδρος της ΕΚ και συμπλήρωσε «η Ενωση Κεντρώων αν δώσει το ελάχιστο δικαίωμα όλοι την "πυροβολούν"» και αναρωτήθηκε «όταν φώναζαν οι αγανακτισμένοι "να καεί, να καεί η Βουλή" και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έβριζε στην πλατεία Συντάγματος, ενοχλήθηκε ο Τσίπρας;»

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω βουλευτής είχε πάρει θέση και για όσα είχαν λάβει χώρα στην Τούμπα, με την είσοδο του μεγαλομετόχου της ομάδας της συμπρωτεύουσας κ. Σαββίδη με όπλο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε με ένα μπουφάν, δεν είχε όπλο, η αστυνομία δεν είδε τίποτα. Δεν ξέρω από που προέρχεται η φωτογραφία αυτή. Δεν το είδε κανένας το πιστόλι. Μπήκε να διαμαρτυρηθεί με το μπουφάν και κάποια στιγμή έβγαλε το μπουφάν του».

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Συμφωνώ, ήταν σχήμα λόγου. Όπως είναι και ξεκάθαρο σχήμα της τζάμπα μαγκιάς να λες παράνομες βλακείες και να τις αναιρείς την επόμενη, μόλις σφίξουν λίγο οι κώλοι. Τόσο εγώ, όσο και οι περισσότεροι σχολιαστές της lifo (είμαι σίγουρος γι αυτό) είμαστε έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να υπερασπιστούμε όλα όσα έχουμε γράψει κατά καιρούς. Στην ανάγκη, ακόμα και επώνυμα μπροστά σε δικαστήριο - αν και η lifo φροντίζει προς ίδιον συμφέρον να μην δημοσιεύει κείμενα που θα ανάγκαζαν έναν εισαγγελέα να δράσει.Αυτός ο τυπάκος αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είμαστε ένα έθνος με βουλευτές ρεζίληδων. Όχι γι αυτά που είπε αλλά γι αυτά που ξείπε. Αν και έχει το ατιμώρητο (βουλευτική ασυλία), δεν έχει ούτε το απειροελάχιστο σθένος να υποστηρίξει τα ίδια του τα λόγια. Είπες κάτι ρε μεγάλε; Είτε υποστήριξε το, είτε παραδέξουν (ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ) ότι είπες κάτι λάθος. Όλοι κάνουμε λάθη.Αλλά το να βγαίνεις και να μιλάς για παρανοήσεις και "σχήματα λόγου" είναι τζάμπα μαγκιά, είναι δηθενιά, είναι - κυρίως - θρασυδειλία. Κάνουμε τον καμπόσο (θράσος) και μετά κρυβόμαστε πίσω από τα σχήματα λόγου (δειλία).Ο Καραγκιόζης ήταν καλύτερος από σας - είχε μπέσα.Υ.Γ. Πολύ θα ήθελα να πέσουν κάποιες μυνήσεις σε όσους τον ζητωκραύγαζαν. Όχι ότι θα γίνει τίποτα, αλλά θέλω να τους δω κι αυτούς να κρύβονται πίσω απο τα σχήματα λόγου. Κότες! Ρόμπες!
Μας δουλεύει και... ο Λεβέντης, ο εμφανιζόμενος ως αδέκαστος, ακέραιος και ηθικός δημοκράτης.Που - λέει ο ίδιος - εξαιτίας αυτών των ιδιοτήτων του δεν μπήκε 30 χρόνια στην Βουλή, αλλά στις τελευταίες εκλογές - λέει -, ...φωτιστήκαμε ξαφνικά, γίναμε έντιμοι σαν αυτόν και τον βάλαμε. Κυρίως δε - αν δεν σφάλλω - με ψήφους της Θεσσαλονίκης...' Ντάξει, το λαμβάνουμε υπ' όψιν για τις επόμενες εκλογές.Ας τον ψηφίσουν λοιπόν και αυτόν και τον ...τυφλό Φωκά μόνον οι οπαδοί του Πάοκ (που μόνον αυτός και η Αστυνομία δεν είδαν το όπλο του Σαββίδη).Οι υπόλοιποι δε - σε Ελλάδα και εξωτερικό - μάλλον είχαμε παραισθήσεις.Να του πούμε τώρα και εμείς ότι είχαμε παραισθήσεις γιατί είχαμε φάει ... πίτσα "στις δύο και μία δώρο" και ας κοπιάσει να τον κεράσουμε ; Του αξίζει ή όχι ;Ξέρει ο Λεβέντης και εμείς οι παλιοί τι εννοώ και ανταποδίδουμε το δούλεμα.Και τελικά στις επόμενες εκλογές ξανά σπίτι του.7000 ευρώ τον μήνα για τέτοιους πολιτικούς δεν αξίζει να πληρώνουμε.
Αααααααα καταλάβατε; Ήταν σχήμα λόγου. όπως ας πούμε ότι θα έσκιζαν τα Μνημόνια. Κι εκείνο αν θυμάστε τελικά ήταν σχήμα λόγου. Πολλά ήταν σχήμα λόγου. Ας πούμε το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κι εκείνο σχήμα λόγου, γιατί στις πραγματικότητα έχουμε κανά χίλιες κατασχέσεις την ημέρα. Ή ότι δεν θα πληρώνατε διόδια. Σχήμα λόγου. Στην πραγματικότητα πληρώνετε πιο πολλά και μπήκαν δεκάδες νέα διόδια. Γενικά δεν είστε ηλίθιοι, ούτε αυτοί που σας κατέβασαν στους δρόμους είναι ψεύτες. Απλά όλα ήταν ένα σχήμα λόγου. Κατά τα άλλα καλά κάνει ο Λεβέντης και λέει αν ενοχλήθηκε ο Τσίπρας που οι Παπαδραχμούληδες φώναζαν μαζί με τους εξαγριωμένους ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ. Σάματι εκείνοι καλύτεροι ήσαν; Νομίζω άνετα κάνετε Πρωθυπουργό τον Λεβέντη τώρα. Πόσο χειρότερα να πάνε τα πράγματα σάμπως...