Με κλονισμένη τη συγκυβέρνηση και διαλυμένο το ΠΑΣΟΚ πέρασε το μνημόνιο με 153 ψήφους

Με κλονισμένη τη συγκυβέρνηση και διαλυμένο το ΠΑΣΟΚ πέρασε το μνημόνιο με 153 ψήφους Facebook Twitter
3

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου που θα σημάνει μεγαλύτερη άμεση φτωχοποίηση με την υπόσχεση για καλύτερες ημέρες στο όχι και τόσο κοντινό μέλλον. Το μνημόνιο πέρασε με 153 ψήφους υπέρ, 128 κατά και 18 παρόντες, και με κλονισμένη τη συνοχή των κομμάτων της συγκυβένρησης και ιδίως του ΠΑΣΟΚ στο οποίο η επόμενη ημέρα είναι πλέον προς το άγνωστο. Ο Βενιζέλος διέγραψε 6 βουλευτές, μεταξύ αυτών και τον Σκανδαλίδη. Δεν προχώρησε σε διαγραφές ο Φ. Κουβέλης για τους βουλευτές του που δεν ψήφισαν "παρών". Η ψηφοφορία διεξήχθη χωρίς τη βοήθεια των υπαλλήλων της βουλής οι οποίοι λόγω της τροπολογίας Στουρνάρα για τα μισθολογικά τους-παρότι αποσύρθηκε προς το παρόν-έχουν αποχωρήσει από τη βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πρακτικά για την ψηφοφορία. Η συγκυβέρνηση βγήκε από την ρίσιμη ψηφοφορία κλονισμένη καθώς οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον 154 "ναι", αλλά τελικά το πολυνομοσχέδιο πέρασε με τις οριακές 153 ψήφους.


Από τους "ύποπτους" για όχι στα μέτρα, ο Μίμης Ανδρουλάκης, παρά τις επαναστατικές δηλώσεις του των τελευταίων ημερών,παράδοση πια σε κάθε μνημόνιο, ψηφισε για άλλη μια φορά "ναί".

Οχι, ψήφισε ο Οδυσσέας Βουδούρης, μην ακολουθώντας τη γραμμή ΔΗΜΑΡ για παρών.

Ναι, ψήφισε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Παρών, από τον Γιάννη Κουτσούκο του ΠΑΣΟΚ, πρωην υφ. Εργασίας.

Ναι, και από το Κρεμαστινό που είχε εκφράσει αμφιβολίες για τα μέτρα.

Παρούσα, η Γκερέκου, δεύτερη διαρροή για το ΠΑΣΟΚ

Όχι από τον Παραστατίδη, τρίτη διαρροή για το ΠΑΣΟΚ.

Ναι από την Τζάκρη (με το πιστόλι στον κρόταφο, όπως είχε δηλώσει)

Όχι ψήφισε ο Μουτσινάς της ΔΗΜΑΡ

Παρών ο Κασαπίδης της Ν.Δ.!

Παρών ο Μπόλαρης του ΠΑΣΟΚ!

Απών είναι ο Σκανδαλίδης

Παρών ψήφισε ο Ψαριανός, παρότι διαφοροποιήθηκαν συνάδελφοι του από τη ΔΗΜΑΡ

Παρών, τελικά ο Βασίλης Οικονόμου που είχε δηλώσει ότι σκεφτόταν το ναι

.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Πως μπορεί κάποιος σε μία άκρως δημοκρατική διαδικασία όπως αυτή της ψηφοφορίας, να δηλώνει ότι ψήφισε με το πιστόλι στον κρόταφο (δες Τζάκρη)? Αν αυτό δεν είναι τρομοκρατία μέσα στο "Ναό της Δημοκρατίας" (λέω εγώ τώρα), τότε τι είναι?