ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σκληρή απάντηση Μαξίμου για Ερντογάν: «Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο»

Σκληρή απάντηση Μαξίμου για Ερντογάν: «Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο» Facebook Twitter
8

Με αιχμηρή ανακοίνωση απαντά η ελληνική κυβέρνηση στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, που επιχείρησε να συσχετίσει την υπόθεση των «8» με εκείνη των Ελλήνων στρατιωτικών κάνοντας λόγο για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, αναφέρει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει σε υψηλούς τόνους: 

«Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Όπως σημειώνεται «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

Το χρονικό και οι δηλώσεις Ερντογάν

 

Ο Ερντογάν σήμερα σε επίσκεψή του στην περιοχή Χατάι φορώντας μάλιστα στρατιωτική περιβολή τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του είχε υποσχεθεί ότι το θέμα με τους «8» θα το διευθετούσε σε 15 μέρες. «Πέρασαν μέρες μήνες και ακόμα να παραδοθούν οι 8 Γκιουλενιστές».

Και πρόσθεσε: «Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς. Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη. Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».

Πολιτική
8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Λόγια μεγάλα αλλά κούφια, λεκτικές υπερβολές, ελλείψει κυβερνητικής σοβαρότητας.Σε λίγο θα θυμίζουμε - στα λόγια και στο "πολεμικό" κλίμα, δεν εννοώ στα μεγέθη - Τράμπ vs Κιμ. Και αυτό ακόμη από μόνο του βλάπτει εμάς, που χρειαζόμαστε ηρεμία, ανασυγκρότηση και επενδύσεις.Πάλι πληρώνουμε επιπολαιότητες...
Έτσι είναι αυτά. Όταν υπόσχεσαι κάτι σε τύπους όπως ο Ερντογαν δεν ξεχνιέται τόσο εύκολα. Αυτό είναι που το πρόβλημα της πρώτης φοράς αριστερά.. είναι επικίνδυνα ερασιτέχνες και με πολύ μεγάλο στόμα. Στα τσακίδια και το συντομότερο.
Με μία ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, πώς υποσχέθηκε στον Ερντογάν την παράδοση τους. Αν δεν το υποσχέθηκε έπρεπε να τον διαψεύσει αλλά η ανακοίνωση του Μαξίμου δεν λέει τίποτα για αυτό το θέμα που είναι η ουσία του θέματος. Ως συνήθως αποποίηση των τραγικών ευθυνών τους με την διαχρονική διγλωσία όλων των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ με πρώτο και καλύτερο των Τσίπρα.
Αντιπαρερχόμενος τα περί ''σκληρών απαντήσεων'', ο Ερντογάν στο μεταξύ τους γλεντάει αλύπητα. Και κάποια στιγμή, ας διαψεύσουν την υπόσχεση του πρωθυπουργού, είναι κρίμα να τον εξευτελίζει έτσι ο Τούρκος.