Παυλόπουλος: Διαρκές το χρέος υπεράσπισης της πατρίδας μας με κάθε τίμημα

Παυλόπουλος: Διαρκές το χρέος υπεράσπισης της πατρίδας μας με κάθε τίμημα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Είναι διαρκές το χρέος της υπεράσπισης της πατρίδας μας με κάθε τίμημα, δήλωσε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος αφήνοντας αιχμές για την τουρκική προκλητικότητα.

«Είμαστε ένας λαός της ειρήνης και της δημοκρατίας. Στέλνουμε σε όλους τους λαούς της γης, από εδώ το Μεσολόγγι, το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας. Ιδίως στους γείτονές μας, τους λέμε ότι είμαστε εδώ να ζήσουμε μαζί να συνδημιουργήσουμε, να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν και εκείνοι τα δικά τους προβλήματα, αλλά υπάρχει μία προϋπόθεση στην οποία είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι και αυτό λέγεται υπεράσπιση της πατρίδας, αυτό λέγεται υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, των συνόρων και του εδάφους.»

Κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, στο επίσημο γεύμα που δόθηκε προς τιμή του, για την 192η επέτειο εξόδου της Ηρωικής Φρουράς, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι: Θα το λέω πάντα, τα σύνορά μας και το έδαφός μας είναι σύνορα και έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αυτό και το χρέος μας είναι ακόμη μεγαλύτερο. Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν θέλουμε τίποτα από αυτό το οποίο δεν μας ανήκει» και συμπλήρωσε:

«Έχουμε όμως πάρει την απόφαση όλοι ενωμένοι να υπερασπιστούμε αυτό που το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μας δίνουν. Εκείνο που η ίδια ιστορία μας έχει δώσει, χωρίς, το τονίζω, να διεκδικούμε τίποτε απολύτως, αλλά δεν παραχωρούμε τίποτα. Και σε αυτό δεν υπολογίζουμε τη δύναμη άλλων, υπολογίζουμε μόνο τη δύναμη της ψυχής μας και την ενότητά μας».

«Κάποιοι, το παρακολουθώ το τελευταίο καιρό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «συνηθίζουν, αναπολώντας το παρελθόν, να μετρούν τη δύναμη των λαών και των κρατών με τα τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά εμείς δεν ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο».

«Γιατί για μας ισχύει πάντα αυτό που ο Mεσολογγίτης μεγάλος μας και αυτός εθνικός ποιητής είχε πει για τη ψυχή και τη δύναμη των Ελλήνων. Ο Κωστής Παλαμάς είχε πει ότι "η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πλήρωμα μετριέται και με το αίμα". Το αίμα, το τονίζω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις σε ορισμένους, το αίμα που είμαστε έτοιμοι να χύσουμε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, όχι για να διεκδικήσουμε οτιδήποτε άλλο. Αυτό προς πάσα κατεύθυνση, για να γνωρίζουν ότι είμαστε φίλοι, αλλά και αποφασισμένοι Έλληνες να υπερασπιστούμε την ιστορία μας, τα ιερά και τα όσια τούτου του τόπου».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η δύναμη μας στα μεγάλα και τα σημαντικά, είναι η ενότητά μας, η αρραγής ενότητά μας» και πρόσθεσε:

«Σε μία δημοκρατία οι διαφορές είναι απολύτως θεμιτές. Οι διαφορές και η σύνθεσή τους είναι εκείνες που κάνουν τη δημοκρατία πιο δυνατή. Οι εναλλαγές εκείνων που κυβερνούν, είναι η δύναμη της ίδιας δημοκρατίας, αλλά οι στόχοι στα μεγάλα και στα σημαντικά είναι μόνιμοι και διαρκείς. Και εκεί δεν μπορεί να υπάρχουν εκπτώσεις, ιδίως στα μεγάλα και σημαντικά εθνικά μας θέματα, τα οποία σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ ζέοντα στην κυριολεξία.

Αυτά θα τα υπερασπιστούμε ενωμένοι, για να αποδείξουμε εντός και εκτός Ελλάδας ότι είμαστε άξιοι των προγόνων και πρέπει να μας υπολογίζουν μέσα από την ενότητά μας και τη δύναμη που έχουμε, ότι θα συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο στην πορεία και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, αλλά και στην πορεία της ανθρωπότητας, της ταραγμένης ανθρωπότητας.»

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο ΠτΔ κάθε μέρα κάνει και μια δήλωση. Με εκείνο το Συμβούλιο Ασφαλείας που ο ΠΘ κάλεσε τον Θεοδωράκη εν χορδαίς και οργάνοις να συζητήσουν, τι γίνεται αλήθεια, έχει ασχοληθεί καθόλου και έχει ασκήσει πίεση ;Έπρεπε ή όχι την αμέσως επόμενη εβδομάδα - για να νην πω μέρα - να έλθει στην Βουλή και να ψηφισθεί νόμος για την δημιουργία του ;Καλά είναι τα λόγια, αλλά ούτε αυτά ούτε η αναρρίχησή του ΠτΔ σε τανκς έχουν πρακτικό αποτέλεσμα. Και ο χρόνος που περνάει οδηγεί σε εγκληματική πολιτική αμέλεια, για την οποία και η Πολιτειακή και η Πολιτική ηγεσίες της χώρας θα χρεωθούν αν συμβεί κάτι. Ή το διχαστικό κλίμα που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει δημιουργήσει αξεπέραστα εμπόδια για την σύγκλιση ακόμη και σε εθνικά θέματα ;Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του ΠτΔ είναι εξίσου μεγάλες με της κυβέρνησης.